Magcom-telefoner selger "jevnt og trutt"

Magcoms konkursbo ble overtatt av Q-Free for få måneder siden. Telefonene har vært i salg en stund, og selger nå "jevnt og trutt" ifølge direktøren.

Magcoms konkursbo ble overtatt av Q-Free for få måneder siden. Telefonene har vært i salg en stund, og selger nå "jevnt og trutt" ifølge direktøren.

I et intervju med Adresseavisen, hevder administrerende direktør i Q-Free Magcom, Geir Ove Kjesbu, at salget går jevnt og trutt. Men akkurat hvor jevnt og trutt og på hvilket nivå det ligger, nekter han å si noe om. Uansett har Q-Free halvert prisen på telefonen, som av mange ble betegnet som både dyr og mangelfull. Q-Free Magcom selger telefonen både direkte over nettet og fra sine lokaler på Fornebu.


Selskapet jobber fortsatt med å finne distributører, uten at Kjesbu har konkret informasjon om avtaler så langt. Han ser også for seg pakkeløsninger der for eksempel teleoperatører, bilprodusenter eller andre setter sin varemerke på telefonen, mens Q-Free Magcom leverer teknologien.

Selskapet har tidligere antydet at de ser på muligheter for å bruke PDA-telefonen til løsninger i transportbransjen, noe som ville passe godt i forhold til Q-Frees opprinnelige forretningsområde - nemlig betalingsløsninger i nettopp denne bransjen.

Det tok bare fire måneder fra det norske mobileventyret lå sølvglinsende i butikkene til det dukket opp i skifteretten i litt mer matt forfatning. Q-Free sikret seg selskapet, som på et tidspunkt ble vurdert til over 300 millioner kroner, for snaue 8 millioner.

Til toppen