RESULTATERFINANS

Mager vekst for Evry

- Vi ser effekt av tiltakene, sier nye konsernsjefen.

STYRKET LØNNSOMHET: Det utenlandske pengefondet Apax kjøpte nylig opp 88 prosent av aksjene i Evry. Tilbudet til de øvrige aksjonærene er utvidet til 5. mai. De nye eierne ønsker å ta Evry av børsen.
STYRKET LØNNSOMHET: Det utenlandske pengefondet Apax kjøpte nylig opp 88 prosent av aksjene i Evry. Tilbudet til de øvrige aksjonærene er utvidet til 5. mai. De nye eierne ønsker å ta Evry av børsen. Bilde: Marius Jørgenrud
29. apr. 2015 - 13:29

Evry fikk et resultat fra videreført drift, før skatt og avskrivninger (ebita), på 152 millioner kroner i første kvartal. Det er ni millioner bedre enn i fjor på samme tid.

Begrepet videreført drift blir brukt fordi tallene er justert for nedleggelse av virksomheten i Danmark.

Driftsinntektene på 3.256 millioner kroner tilsvarer en organisk vekst på én prosent, ifølge kvartalstallene de presenterte i dag.

Resultatet per aksje øker fra 0,31 til 0,34 kroner.

IT-giganten fremhever god vekst på 4 prosent innen finanstjenester, mens segmentet Evry Norway opplever et inntektsfall på 4 prosent.

Forrige kvartal: Snudde minus til pluss

Outsourcing

Kvartalspresentasjonen viser en trend med færre ansatte i Norge. Det siste året er staben i segmentet Evry Norway redusert med cirka 200 årsverk til 3.280.

Evry Financial Services har redusert staben med rundt 60 personer til 1.421, og i Evry Sweden jobber det nå 2.211 personer som er 75 færre enn for ett år siden.

Tilsvarende øker bruken av «globalt sourcing», det vil si arbeidskraft levert fra typiske lavkostland. På ett år har denne posten økt fra 2.903 til 3.224 årsverk.

Evry på konsernnivå har 10.348 ansatte, en liten oppgang på 30 fra i fjor på samme tid.

 

 

Björn Ivroth, konsernsjef Evry
Björn Ivroth overtok som konsernsjef forrige måned. Bilde: John Petter Reinertsen
Nedkjølingen i oljebransjen påvirker tjenestemarkedet, men dette regner Evry med at til en viss grad lar seg utjevne av fortsatt god fart i offentlig sektor. De venter også at banker og finansinstitusjoner skal øke IT-investeringene sine.

- Vi ser effekter av forbedringstiltakene selskapet har iverksatt, og er fornøyd med forbedringen i driftsresultat (ebita) i kvartalet. Vi opererer i en dynamisk bransje og som krever evne til rask omstilling og markedstilpasning, sier den nybakte konsernsjefen Björn Ivrot i en uttalelse.

Les gjerne: Evry byttet konsernsjef

Han opplyser at Evry fortsetter med forbedringstiltak med mål om å styrke konkurransekraften i tiden fremover.

Prispress

Evry vurderer utsiktene til egen vekst i 2015 å være noe svakere enn de var i forrige kvartal.

- Konsulentmarkedet samlet sett sammen med markedet for driftstjenester mot store kunder forventes å være preget av prispress som stort sett oppveies av volumvekst, skriver selskapet i en børsmelding.

- På lengre sikt forventes effekten av bransjespesialisering og fokus på attraktive regioner, sammen med innføring av nye teknologiske løsninger og leveransemodeller, å lede til vekst for Evry i overkant av det generelle IT-tjenestemarkedet i Norden.

Se også: Evry åpnet datasenter med brask og bram

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.