Måler areal og avstand mobilt og virtuelt

BlomUrbex gir utviklere kartdata og bilder for tjenester innen posisjonering og oppmåling, også til mobil.

Måler areal og avstand mobilt og virtuelt

BlomUrbex gir utviklere kartdata og bilder for tjenester innen posisjonering og oppmåling, også til mobil.

Blom, en norskbasert europeisk aktør innen geografisk informasjon, melder at de har lansert sin «inline geoserver plattform», BlomUrbex, for kommersielt bruk.

Målgruppen er utviklere av applikasjoner for web og for håndholdte apparater som avanserte mobiltelefoner. BlomUrbex gir dem direkte tilgang til bildene og kartdataene i Bloms databaser, inkludert høyoppløselige skråbilder av 1000 byer i hele Europa.

Blom tilbyr også utviklerpakken BlomUrbex SDK for tjenesteleverandører og systemutviklere.

Bildet nedenfor er hentet fra Demyko, en applikasjon for iPhone som benytter seg av BlomUrbex. I Demyko kan man finne egen og venners geografiske posisjon, samt gjøre adressesøk i høyoppløselige, skråstilte bilder.

BlomUrbex SDK støtter plattformene Android, Windows, iPhone, Symbian, Linux og Java J2EE/JMEE.

Ifølge Blom vil utviklerpakken og geoserveren gjøre det mulig å raskt lage fleksikle og skalerbare løsninger rettet mot forbrukere og bedrifter, med stedbaserte tjenester, navigasjonstjenester, sikkerhet, trygghet, «finn en venn» og så videre.

BlomUrbex kan tilby zooming, måling av avstand, høyde, vinkel og flater. Blom tenker seg at dette kan utnyttes innen forsikring og eiendomsutvikling, siden man kan måle viktige detaljer på et hus uten å gjennomføre en fysisk befaring. Av andre anvendelsesområder nevnes turisme, katalogtjenester, eiendomsforvaltning med mer.

    Les også:

Til toppen