Mamut viste vei for Microsoft-partnere

Mamut-sjef Eilert Hanoa viste internasjonale Microsoft-partnere hvordan Software+Service kan gjøres.

Mamut viste vei for Microsoft-partnere

Mamut-sjef Eilert Hanoa viste internasjonale Microsoft-partnere hvordan Software+Service kan gjøres.

Mamut er et av de norske IT-selskapene som har nytt godt av et tett partnerskap med den amerikanske programvaregiganten Microsoft.

Nå har selskapets administrerende direktør, Eilert Hanoa, vært på Microsofts årlige internasjonale partnerpresentasjon, Microsoft Worldwide Partner Conference 2008 i Houston i USA.

Der presenterte Hanoa Mamuts overgang til Software+Service-modellen, som Microsoft med Ray Ozzie i spissen satser for fullt på som et alternativ til den raskt voksende Software as a Service-modellen (SaaS) som blant annet Google fronter.

Hanoa presenterte Mamuts løsninger som stort sett bruker Microsofts teknologi, men samarbeidet med det norske friprog-selskapet eZ Systems ble også dratt frem.

Norske IT-selskaper er ofte langt fremme i slike overganger til nye teknologiske paradigmer. Selv om Mamut etter norsk målestokk er et relativt stort IT-selskap, men mange kunder rundt om i Europa, er de små sammenlignet med mange av de internasjonale gigantene som Microsoft har på sin partnerliste.

Denne størrelsesforskjellen er ofte en fordel når man skal omstille seg til nye løsninger.

Her kan du se presentasjonen som Eilert Hanoa holdt.

Til toppen