BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mange feil i IE4 for Mac

Microsoft forserte utviklingen for å få Mac-utgaven av Internet Explorer 4 klar til MacWorld rett over årsskiftet. Nå klager brukerne på at utviklerne har oversett mange feil i nettleseren.

Eirik Rossen
19. jan. 1998 - 16:22

- Siden jeg lastet ned og installerte IE4 på begge mine PowerMac, har jeg ikke hatt annet enn problemer, skriver Doug Bailey i avisa Boston Globe.

- Jeg ble fortalt at det ikke var plass nok på disken (som om 100 megabytes ikke skulle være nok), jeg har opplevd kræsj, heng og generell frustrasjon.

Bailey og andre viser til at nettstedet MacFixit aldri har fått så mange feilmeldinger i forbindelse med et bestemt produkt, siden IE4 kom på nettet. Det er problemer knyttet både til selve nettleseren og til til e-post-håndtereren Outlook Express.

Microsoft har innrømmet én lus hittil: 128-biters krypteringen sperrer tilgangen til sikre nettsteder, i stedet for å gi toppsikkerhet til utveksling av følsomme opplysninger. Ifølge ZDNet betraktes lusa ikke som et sikkerhetshull, men som en "uleilighet". Men den skal få en fiks med det første. De andre feilene vil ikke bli rettet før ved neste oppgradering.

Ifølge MacFixit virker det som om den absolutt nyeste utgaven av Outlook Express har gjort seg av det lille irritasjonsmomentet at e-post-meldinger ble kopiert til en rekke tilfeldige adresser. Men den skal fortsatt kræsje hvis du starter IE4 først, så Outlook Express, og så avslutter IE4. En annen måte å kræsje Outlook Express på, er å bruke Apples virtuelle hukommelse, RAM Doubler (*).

Blant problemer med selve IE4, nevnes vanskeligheter som noen brukere har rundt ObjectSupportLib, en egenskap som er bygget inn i OS8s systemfiil, men som IE4 noen ganger insisterer på å installere likevel.

Ted Landau, som driver MacFixit, Doug Bailey i Boston Globe, og flere innsendere til MacFixit, er enige i at IE4 for Mac må betraktes som et uferdig beta-produkt. Noen rapporterer fra samtaler med IE4-folk på MacWorld at disse helst hadde sett en utsettelse av det produktet som nå verserer.

(* En våken leser har korrekt påpekt at Ram Doubler ikke er fra Apple, men fra Connectix Corporation.)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.