WINDOWS 10

Mange kan fortsatt oppgradere gratis til Windows 10

Ny ordning uten tidsfrist.

Brukere av Windows 7 og 8.1 som svarer ja på at de bruker støtteteknologier, kan i overskuelig framtidig oppgradere gratis til Windows 10.
Brukere av Windows 7 og 8.1 som svarer ja på at de bruker støtteteknologier, kan i overskuelig framtidig oppgradere gratis til Windows 10. Bilde: Skjermbilde

Den 29. juli var offisielt den siste dagen man kunne oppgradere gratis fra Windows 7 eller 8.1 til Windows 10. For de aller fleste brukere i mindre bedrifter, samt privatbrukere, har dette virket som en fornuftig ting å gjøre. Men langt fra alle disse brukerne har gjort dette.

Mange har sikkert bevisst latt være. Andre har nok ikke forstått oppfordringene fra Microsoft om å oppgradere og har samtidig greid å la være å takke ja til de mest aggressive påminnelsene.

Men selv om den offisielle fristen har gått ut, finnes det en annen mulighet. Mange er berettiget til å benytte denne muligheten. Men flertallet må være en smule uærlige for å gjøre det samme.

Støtteteknologier

Microsoft har nemlig innført en egen oppgraderingsordning for brukere av det Microsoft kaller for støtteteknologier, altså tekniske hjelpemidler til funksjonshemmede, for eksempel en skjermleser. Microsoft kunngjorde denne ordningen i begynnelsen av juli – sammen med en oversikt over nye støtteteknologier som snart blir tilgjengelige med Windows 10 Anniversary Update.

Dersom man bekreftet at man benytter slik teknologi, kan man via denne siden laste ned et oppgraderingsverktøy som fortsatt fungerer. Microsoft oppgir at selskapet ikke har offentliggjort noen frist for å benytte dette verktøyet, så det vil kunne brukes i overskuelig framtid. 

Ubegrenset

Det skal heller ikke være noe i verktøyet som kontrollerer at man bruker støtteteknologier.

I en FAQ på denne siden skriver Microsoft at gratisoppgraderingen ikke er begrenset til noen spesifikke støtteteknologier. 

Til ZDNet, som var blant de første som skreve om dette, opplyser Microsoft at dette tilbudet ikke er ment som en løsning for brukere som har gått glipp av tidsfristen og som ikke benytter støtteteknologi. Men i praksis er det ingenting som tyder på at verktøyet ikke kan benyttes nettopp på denne måten av alle som måtte ønske det. 

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.