Mange trosser spamforbudet

Mange trosser fremdeles det norske spamforbudet. Rørostours er en av flere som ikke har lest den nye loven.

Det har lenge vært ulovlig å sende uønsket e-postreklame til privatpersoner. 1. februar i år ble det også forbudt å sende e-post til folks e-postkasser på jobb.

    Les også:

men dette er det mange som enten ikke bryr seg om eller ikke har fått med seg. digi.no mottar fremdeles ofte uønsket epost-reklame fra norske aktører. Et eksempel er reise- og konferansearrangøren Rørostours. Sent torsdag kveld mottok nemlig over 700 privatpersoner e-post invitasjon til sine kontoradresser.

Av ukjente årssaker spredde turselskapet sin reklame til en lang rekke mediatopper, for eksempel Alf Hildrum, toppsjef i A-pressen.

Rørostours lokker her med en «En liten smak av Røros» og inviterer til treff onsdag 14. september på Clarion Collection Hotel Savoy i Universitetsgaten 11, Oslo.

Foruten at alle de 700 navnene var synliggjort i e-posten, deriblant en rekke IT-personer inkludert digi.nos redaktør, bryter Rørostours med loven av 1. februar.

På spørsmål fra digi.no forklarer salgsansvarlige Monica Engan i Rørostours at forbudet var totalt ukjent for selskapet.

– Vi vart først klar over det i dag, men vi har lært at dette ikke er den rette måten å gjøre det på, sier hun til digi.no.

Personene som ble invitert skal blant annet ha blitt hentet inn via IKT-Norges hjemmeside.

Hun forklarer at det åpne dokumentet var umulig å dra inn i salgsstøtteverktøyet Superoffice, som skal være årsaken til at alle navnene ble synlige.

I neste invitasjonsfase vil Rørostours ta kontakt med bedriftene for å få godkjennelse for videre e-post tilbud. Så lenge personer godtar meldinger, er nettopp dette en lovlig måte å gjøre det på.

Til toppen