Mange trosser spamforbudet

Mange trosser fremdeles det norske spamforbudet. Rørostours er en av flere som ikke har lest den nye loven.

Mange trosser fremdeles det norske spamforbudet. Rørostours er en av flere som ikke har lest den nye loven.

Det har lenge vært ulovlig å sende uønsket e-postreklame til privatpersoner. 1. februar i år ble det også forbudt å sende e-post til folks e-postkasser på jobb.

    Les også:

men dette er det mange som enten ikke bryr seg om eller ikke har fått med seg. digi.no mottar fremdeles ofte uønsket epost-reklame fra norske aktører. Et eksempel er reise- og konferansearrangøren Rørostours. Sent torsdag kveld mottok nemlig over 700 privatpersoner e-post invitasjon til sine kontoradresser.

Av ukjente årssaker spredde turselskapet sin reklame til en lang rekke mediatopper, for eksempel Alf Hildrum, toppsjef i A-pressen.

Rørostours lokker her med en «En liten smak av Røros» og inviterer til treff onsdag 14. september på Clarion Collection Hotel Savoy i Universitetsgaten 11, Oslo.

Foruten at alle de 700 navnene var synliggjort i e-posten, deriblant en rekke IT-personer inkludert digi.nos redaktør, bryter Rørostours med loven av 1. februar.

På spørsmål fra digi.no forklarer salgsansvarlige Monica Engan i Rørostours at forbudet var totalt ukjent for selskapet.

– Vi vart først klar over det i dag, men vi har lært at dette ikke er den rette måten å gjøre det på, sier hun til digi.no.

Personene som ble invitert skal blant annet ha blitt hentet inn via IKT-Norges hjemmeside.

Hun forklarer at det åpne dokumentet var umulig å dra inn i salgsstøtteverktøyet Superoffice, som skal være årsaken til at alle navnene ble synlige.

I neste invitasjonsfase vil Rørostours ta kontakt med bedriftene for å få godkjennelse for videre e-post tilbud. Så lenge personer godtar meldinger, er nettopp dette en lovlig måte å gjøre det på.

Til toppen