Mannefall blant IT-aksjer

IT-aksjer fortsetter nedgangen på Oslo Børs etter nok en svak sesjon på Nasdaq i går kveld norsk tid.

IT-aksjer fortsetter nedgangen på Oslo Børs etter nok en svak sesjon på Nasdaq i går kveld norsk tid.

Etter Nasdaqs fall i går kveld norsk tid, er det ikke overraskende at IT-aksjene faller markert på Oslo Børs. I skrivende stund er IT-indeksen ned 3.6 prosent. Taperlisten domineres av IT-aksjer. Wicom, Tandberg, Eltek, Exense, Opticom, In Focus og iGroup ligger øverst på taperlisten med en nedgang på mellom seks og åtte prosent. Med andre ord: ikke lystlig lesning.

En annen årsak til fallet er skuffende presentasjoner fra projektorselskapet InFocus og videkonferanse-selskapet Tandberg. Begge selskapene leverte tall som forventet, men marginer og vekst fremover har ikke blitt tolket positivt av aksjemarkedet. I disse aksjekursene er det allerede diskontert stor vekst og dertil høye aksjekurser, derfor reagerer aksjemarkedet knallhardt når det sås tvil om vekstutsiktene. Langsiktige aksjonærer i Tandberg har sannsynligvis likevel til salt på brødet: Aksjen var omsatt på rundt 25 kroner julen 1998, mens aksjen er sist omsatt til 228 på Oslo Børs i dag.


Tandberg Television er ensom svale blant IT-selskapene på vinnerlisten. Aksjen er opp en krone.

I utlandet er det også rødt over hele linjen. I Sverige har bjellesauen Ericsson falt fire svenske kroner til 138.5 med 21 millioner aksjer omsatt. Nokia er også ned 8 SEK til 307. Nokia-kursen har hentet seg kraftig inn den siste timen etter at aksjen tidligere på dagen ble omsatt til under 300 SEK, en nedgang på mer enn fem prosent.

Norske aksjekurser finner du her, svenske aksjekurser her.

Til toppen