BEDRIFTSTEKNOLOGI

Markedsfall kan ramme Bredbåndsfabrikken

Bredbåndsfabrikken har lovet å investere flere milliarder i bredbånd bare her i Norge. Deler av pengene må etter hvert hentes i et sterkt presset marked.

21. des. 2000 - 11:16
Bredbandsbolaget


Men børsplanene røper at selskapet planla eller planlegger å investere langt mer. Da selskapet skulle på børs, skulle man selge 29 millioner aksjer. Med en pris på 115-165 svenske kroner, vil børsnoteringen ha skaffet selskapet mellom 3,3 og 4,7 milliarder kroner. For i tillegg til Norge og Sverige, skal selskapet også finansiere en utbygging i Danmark.

Foreløpig har Bredbåndbolaget godt med penger, men tar ikke markedet seg opp igjen, må selskapet kanskje revurdere sine planer.

- Vi skal finansiere utbyggingen både med egenkapitalen vi har fått fra våre eiere og med penger vi skal hente inn i markedet, forteller Bjørn Erik Reinseth, administrerende direktør i Bredbåndsfabrikken AS til digitoday.no. Vi justerer farten etter terrenget, men vi har godt med kapital.

Reinseth innrømmer på spørsmål fra digitoday.no at selskapet er avhengig av mange innholdsleverandører. Mange slike småselskaper som lager video, spill og andre tjenester sliter med store underskudd og finansieringsproblemer.

- En del av disse aktørene kan gå konkurs, men vi tror ikke dette vil påvirke oss direkte, sier Reinseth. Mange er kommet langt og vi ser ikke på dette som noen fare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.