Massiv nett-tagging tvinger hackerside til å gi opp

Nettstedet Attrition.org har i årevis holdt oversikt over hvilke nettsider som er blitt utsatt for vandalisering, eller "defacement". Nå er det blitt for mye vandalisme, så de legger inn årene.

Eksotiske ormer, automatiserte verktøy og script kiddies har gjort livet vanskelig for den som prøver å få oversikt over vandalisme og tagging på nettet.

Nettstedet Attrition.org har holdt denne oversikten ganske bra, med sin database over nettsteder som er blitt utsatt for defacements, på norsk gjerne kalt vandalisering.

Men nå er det nok. Ifølge et notat på nettsidene har de frivillige medarbeiderne gitt opp å samle all informasjonen, og legger derfor inn årene.

- Med den raske økningen i nettvandalisme er det gjerne slik at en av oss må sitte i fire-fem timer og samle kopier av sidene, sier Attrition-medlem Brian Martin i kunngjøringen. Han tilføyer at staben i tillegg må ta imot store mengder kjeft fra både vandaler og de vandaliserte, og at jobben dermed ikke er så morsom lenger.
Økningen i vandalisme har gjort det umulig for nettstedets frivillige stab å holde følge. Flere dager forrige måned kom antallet hendelser opp i mer enn hundre per dag - tre ganger så mye som i 1995 og 1996 sammenlagt, skriver han.


Attrition er en av de mest komplette "speil" for vandaliserte nettsider en finner idag. Sidene ble opprettet i 1995, men siden da har mengden arbeid eksplodert, etter hvert som flere og flere har fått tilgang til verktøyene som trengs for å bryte seg inn på maskiner.

Hver gang Attrition har fått inn et tips om en nettside som var blitt utsatt for snokere, har en av staben lastet ned den herpede siden og lagret den på Attritions maskiner. Dermed er det selv idag mulig å ta en titt på nettsidene til Norges Vassdrags- og Energidirektorat slik de så ut etter å ha blitt da Norway Post fikk smake Napster-fansen Pimpshiz´ vrede.

Det historisk verdifulle arkivet vil ikke forsvinne fra nettet, men vil ikke lenger bli oppdatert.

Attrition.org vil fortsette å publisere statistikker og analyser basert på tall fra andre deface-arkiver.

Til toppen