Apple gjorde et stort poeng ut av hvor raskt og effektivt Swift er. Det ser ut til at utviklerne er enige. (Bilde: Skjermbilde)

Massiv popularitetsøkning for Swift

Suksess for Apples nye språk.

I fjor sommer, på sin årlige utviklerkonferanse, overrasket Apple med et helt nytt programmeringsspråk. Det heter Swift og er ment å erstatte det tradisjonsrike Objective C, som Apple-utviklere har benyttet i mange år. Swift er enklere og mer effektivt, og fungerer med alle Apples nye operativsystemer.

Det er også lettere å lære seg, mer sikkert og raskere, mente Apple da de avduket språket.

Det er mye som tyder på at satsningen på Swift har lønnet seg, da språket har nærmest eksplodert i popularitet siden lansering.

Dette kommer frem av analyser utført av selskapet Redmonk.

Ifølge deres beregninger er Swift nå på 22. plass blant de mest populære programmeringsspråkene i verden. Dette betyr et hopp på 46 plasser siden det ble lansert - det debuterte på 68. plass, basert på Redmonks beregninger.

Popularitetsoversikten til Redmonk.
Popularitetsoversikten til Redmonk. Bilde: Redmonk

Analyseselskapet skriver i pressemeldingen at veksten til Swift er enestående. Allerede ved lansering spådde Redmonk at språket er verdt å følge med på, men de kunne ikke forutse den raske veksten.

Gode, gamle Objective C er imidlertid fortsatt på 10. plass. Det blir spennende å se når Swift forbigår forgjengeren.

De høyeste plassene er opptatt av gamle travere - Java og JavaScript, PHP, C++ og så videre. Det er lite bevegelse innenfor denne gruppen, skriver Redmonk.

Listen er utarbeidet ved å analysere diskusjon på nettstedet Stack Overflow samt faktisk bruk gjennom GitHub.

    Les også:

Til toppen