Massiv popularitetsøkning for Swift

Suksess for Apples nye språk.

Apple gjorde et stort poeng ut av hvor raskt og effektivt Swift er. Det ser ut til at utviklerne er enige.
Apple gjorde et stort poeng ut av hvor raskt og effektivt Swift er. Det ser ut til at utviklerne er enige. (Bilde: Skjermbilde)

Suksess for Apples nye språk.

I fjor sommer, på sin årlige utviklerkonferanse, overrasket Apple med et helt nytt programmeringsspråk. Det heter Swift og er ment å erstatte det tradisjonsrike Objective C, som Apple-utviklere har benyttet i mange år. Swift er enklere og mer effektivt, og fungerer med alle Apples nye operativsystemer.

Det er også lettere å lære seg, mer sikkert og raskere, mente Apple da de avduket språket.

Det er mye som tyder på at satsningen på Swift har lønnet seg, da språket har nærmest eksplodert i popularitet siden lansering.

Dette kommer frem av analyser utført av selskapet Redmonk.

Ifølge deres beregninger er Swift nå på 22. plass blant de mest populære programmeringsspråkene i verden. Dette betyr et hopp på 46 plasser siden det ble lansert - det debuterte på 68. plass, basert på Redmonks beregninger.

Popularitetsoversikten til Redmonk.
Popularitetsoversikten til Redmonk. Bilde: Redmonk

Analyseselskapet skriver i pressemeldingen at veksten til Swift er enestående. Allerede ved lansering spådde Redmonk at språket er verdt å følge med på, men de kunne ikke forutse den raske veksten.

Gode, gamle Objective C er imidlertid fortsatt på 10. plass. Det blir spennende å se når Swift forbigår forgjengeren.

De høyeste plassene er opptatt av gamle travere - Java og JavaScript, PHP, C++ og så videre. Det er lite bevegelse innenfor denne gruppen, skriver Redmonk.

Listen er utarbeidet ved å analysere diskusjon på nettstedet Stack Overflow samt faktisk bruk gjennom GitHub.

    Les også:

Til toppen