McAfee lanserer norsk SPAM-dreper

Trondheimsmannen Thor-Ivar Ekle solgte rettighetene til sitt shareware-program SpamKiller til McAffee. Nå lanserer de det over hele verden.

Thor-Ivar Ekle ble så lei av flommen av søppelpost, at han laget programmet SpamKiller.


Nå har sikkerhetsselskapet McAfee lansert SpamKiller som en integrert del av sine tjenester, etter å ha kjøpt rettighetene til programmet fra Ekles Novasoft i april i år.

SpamKiller blir en del av selskapets tjeneste-portefølje, og skal hjelpe forbrukere og små og mellomstore bedrifter å begrense mengdene SPAM som lander i innboksen.


Programmet, som kun kjører på Windows-maskiner, kobler seg til POP3 eller MAPI-kompatible e-postkonti, og skanner alle mailene som ligger der på leting etter addressene til kjente spammere. Deretter går programmet gjennom emnelinjene, teksten i brevene og meldingshodene på leting etter spor som kan tyde på at det er søppelpost.

Om programmet finner SPAM i innboksen, vil det sende en falsk melding som får avsenderen til å tro at det er snakk om en død e-postadresse, og dermed slipper du forhåpentligvis å motta søppelpost fra denne avsenderen igjen.

For den som har mye sinne på lager overfor spammerne, kan programmet hjelpe til med å sende klager til vedkommendes tjenestetilbyder, systemadministrator eller andre.

Programmet selges for i overkant av 300 kroner via McAfees nettsted, men selskapet tilbyr det til introduksjonspris på 250 kroner i en måned fremover.

Abonnementstjenesten, der programmet blir holdt oppdatert, vil koste rundt 250 kroner i året, skriver The Register.

Analyseselskapet Gartner mener søppelpost av forskjellig slag vil utgjøre 25 prosent av all e-post på nettet i 2002. Statistikerne i eMarketer mener tilsvarende at vi neste år kan se frem til 76 milliarder sendte SPAM-meldinger.

Til toppen