BEDRIFTSTEKNOLOGI

McCaw og Chandra reddet ICO

Craig McCaw (bildet) redder økonomien i teleselskapet ICO sammen med den indiske forretningsmannen Subhash Chandra. Dette ble klart etter et vedtak i den amerikanske konkursdomstolen fredag, som ikke tillot at McCaw gikk inn i selskapet alene.

Frode Eriksen
6. des. 1999 - 15:31

Subhash Chandra som selv bygger det indiske satellittnettet Agrani har også tidligere vært interessert i å investere i ICO, men ble slått på målstreken av Craig McCaw som sikret seg en avtale om overta aksjemajoriteten i ICO ved å si seg villig til å investere 1,2 milliarder dollar i selskapet.

De to konkurrerende forretningsmennene valgte likevel å samarbeide da konkursdomstolen skulle ta sin beslutning, som blant annet kan føre til heving av ICOs selvpålagte konkursbeskyttelse etter amerikansk lovgivning.

Nå skal de to dele på ICO-regningen, der Chandra skal betale 38 prosent av 1,2 milliarder dollar, noe som gir McCaw en eierandel på 46 prosent i ICO mens Chandra får 28 prosent. De opprinnelige investorene vil eie de resterende 26 prosent. McCaw vil likevel kontrollere ICO med sin eierandel.

For ICO betyr avklaringen av systemet nå skal jobbe mot oppstart av satellittsystemet, som først vil inkludere oppskytning av 12 satellitter, der den første skal skytes opp i januar neste år - dersom alt går etter planen.

Nå er planene at de kommersielle mobil- og satellittjenestene skal åpne i midten av 2001, etter at konkurrerende systemer som Iridium og Globalstar begge har åpnet uten å ha fått særlig kommersiell suksess.

Iridium er faktisk selv under konkursbeskyttelse mens hovedaksjonær Motorola forsøker å skyte inn penger i bedriften for å redde deler av virksomheten, som nå går på sparebluss. McCaw har også meldt sin interesse for Iridium, men noen avklaring foreligger foreløpig ikke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.