JUSS OG SAMFUNN

Med barnebarna for åpen kildekode

Et nordisk tilbud gir besteforeldre og barnebarn en anledning til å teste gratis PC-programmer for Linux og Windows.

I dag er seniorsurfedagen. I den anledning har Nordisk Ministerråd lagt opp et nettsted med alle slags gratis PC-programmer, for både Linux og Windows.

Det også laget en egen CD – «Snøfrix» – med spill, læreprogrammer og profesjonelle kontorprogrammer. CD-en gjør det mulig å prøve Linux uten at en eneste innstilling på maskinen endres.

I en pressemelding fra Barne- og familiedepartementet heter det at Snøfrix gir besteforeldre og barnebarn en mulighet til å bli bedre kjent – og spare foreldrene og seg selv for tusener av kroner ved å ta i bruk gratisprogramvare.

Om seniorene har problemer, henviser departementet til nærmiljøet, der det alltid er «en eller flere unge som kan mye om MP3-filer, nedlasting og kopiering».

– Det er ikke mange kroner som skal til. En pizza er dyrere, sier statssekretær Hans Olav Syversen i Barne-og familiedepartementet.

CD-en Snøfrix har sin egen hjemmeside hos Skolelinux, informasjon, linker og mulighet for bestilling og nedlasting.

I Oslo kan Snøfrix også lånes på Deichmanske bibliotek.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.