BEDRIFTSTEKNOLOGI

Med løfte om hele nettet i lomma

Den populære søkemotoren Google lanserer nå en tjeneste for WAP-telefoner og håndholdte Palm-datamaskiner. Med løfte om hele nettet i lomma.

15. mai 2000 - 10:58

Tjenesten lar brukerne søke i alle sidene som Google har indeksert, og oversetter web-ens standardspråk HyperText Markup Language til WAP-språket Wireless Markup Language eller WML, i følge en pressemelding.

Googles teknologi skal oversette HTML-sider til WML fortløpende, og således gjøre nettsurfing fra mobiltelefonen mere interessant.

Søkemotoren for bærbare enheter er tilgjengelig i beta-versjon, og Google lover i pressemeldingen at de 99 prosentene av Internett som ikke er skrevet i WML nå skal bli tilgjengelig for mobiltelefonbrukere, samtidig som Palm-brukere får websidene oversatt til et Palm-vennlig HTML-format.

Den norske søkemotoren FAST har også en WAP-motor, men denne søker kun i WML-sider, som er i sterkt mindretall på nettet.

Nytt er også muligheten til å sende e-post med søkeresultatene til seg selv eller andre, ifølge tjenesten Search Engine Watch som følger utviklingen i søkemotor-markedet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra