IT-BRANSJEN

Med slu metode skal 25-åringen ha svindlet IT-giganten for 86 milllioner

OBS: Dette er ikke den anklagde mannen, men en tilfeldig Microsoft-ansatt som jobber på selskapets hovedkontor i Seattle. Illustrasjonsfoto.
OBS: Dette er ikke den anklagde mannen, men en tilfeldig Microsoft-ansatt som jobber på selskapets hovedkontor i Seattle. Illustrasjonsfoto. Foto: Microsoft
19. juli 2019 - 15:00

En tidligere programvareingeniør i Microsoft har klart å lure til seg 86 millioner kroner ved å selge Microsoft-gavekort som han tilegnet seg på ulovlig vis.

Den 25 år gamle ukraineren ble arrestert torsdag, og er siktet for å ha svindlet IT-giganten.

Testkonto

Det skal han ha gjort ved å logge seg inn i nettbutikksystemene med en testkonto, for så å gi seg selv gavekort-kreditt.

Disse gavekortene skal han så ha solgt videre til rabatert pris. 

Kontoen var satt opp slik at det ikke skulle være mulig å bestille fysiske produkter, men programvareingeniøren skal allikevel hatt rettigheter til å generere verdifulle gavekort.

Disse kunne brukes til å kjøpe både fysiske produkter og tjenester fra Microsoft. 

Kjøpt hus og Tesla

25-åringen begynte i IT-giganten i 2016. Han jobbet der helt til han mistet jobben sommeren 2018. Svindlingen skal han ha startet med i 2017, ifølge selskapet. 

På pengene skal ukraineren ha levd godt. Han har blant annet sikret seg et hus i Washington til 14 millioner kroner, og en Tesla til 1,4 millioner. 

Som programvareingeniør i Microsoft skal han ha hatt en årlig lønn på rundt én million kroner.

IT-giganten mener derfor at han har levd langt over evne, og aktoratet i Seattle mener de har så sterke beviser mot ham at han blir holdt i varetekt. 

Om 25 åringen blir funnet skyldig i anklagene kan han vente seg en straff på opp mot 20 år i fengsel. I tillegg kan han bli nødt til å betale bøter på opp mot 2,2 millioner kroner. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.