Media-fri Windows klar for Europa

Foran ankebehandlingen i EU, har Microsoft klar en Windows uten Media Player, slik kommisjonen krever.

I mars ble Microsoft dømt av EU-kommisjonen for brudd på unionens monopollovgivning. Straffen var en bot på 497 millioner euro, pålegg om å gjøre konkurrenter delaktige i visse av selskapets forretningshemmeligheter, og pålegg om å tilby PC-leverandører i Europa en Windows-utgave strippet for den integrerte multimediespilleren Media Player.

    Les også:

Torsdag og fredag skal det være høringer i EUs ankeinstans «Court of First Instance» der temaet er hvorvidt straffetiltakene – utenom boten som allerede er betalt – skal utsettes til hele anken er avgjort, noe som kan ta flere år.

Hvis Microsoft får medhold, kan selskapet føre sine forretninger i mange år framover, helt uanfektet av dommen. Dersom domstolen går selskapet i mot, vil det måtte rette seg etter straffetiltak som om noen vil kunne kullkastes.

Microsoft sa i går at de har brukt «millioner av dollar» de siste månedene på å lage en Windows-utgave som tilfredsstiller EU-kommisjonens. De har med andre ord greid noe som nærmest var framstilt som umulig, å desintegrere et helhetlig og funksjonsrikt operativsystem.

Les mer om: