Medieallianse vil styre inntekter utenom Telenor

Etter at samtalene mellom norske teleoperatører og innholdsleverandører har gått helt i stå, møtes medieselskapene torsdag morgen for å legge strategien videre. En mulighet er å etablere en alternativ betalingsmodell.

Etter at samtalene mellom norske teleoperatører og innholdsleverandører har gått helt i stå, møtes medieselskapene torsdag morgen for å legge strategien videre. En mulighet er å etablere en alternativ betalingsmodell.

- Vi skal ha et oppsummeringsmøte etter samtaler med Telenor og NetCom torsdag morgen.

Det opplyser direktør Per Håkon Fasting i Schibsted Telecom overfor digitoday.no.

Han har vært leder av forhandlingsgruppen og bekrefter tidligere meldinger om at samtalene har vært svært nedslående.

- Vi vil anbefale overfor innholdsgruppen at vi legger samtalene døde og konsentrerer oss om å forhandle frem alternative opplegg der vi går utenom teleoperatørene når det gjelder fakturering, sier Fasting.

Dermed vil medieselskapene hindre at Telenor og NetCom får noen som helst direkte andel av mobilinntektene fra forbrukerne som de regner med kommer til å være svært lukrative i årene som kommer.

Det var på nyåret at en allianse med de 15-20 største leverandørene av internettinnhold (og annet digitalt innhold) slo seg sammen for å prøve å oppnå bedre inntektsvilkår i forhold til teleaktørene.

Innholdsleverandørene var ikke fornøyde med fordelingen av inntektene og ønsket en større del i en fremtid med levering av mobilt Internett på nye plattformer som GPRS og UMTS. Det var snakk om så mye som 90 prosent, og medieselskapene gikk inn i samtalene med en japansk modell i baklomma og steinharde krav.

Samtidig skulle en annen arbeidsgruppe jobbe med et opplegg for billing, det vil si faktureringsløsninger mot banker og andre som tilbyr sikre betalingsmodeller.

Det er det siste som Fasting satser det meste av innsatsen sin på nå.

Torsdag morgen vil det vise seg om det finnes innholdsleverandører med andre oppfatninger enn Schibsted-direktøren om strategien videre.

Konsulentselskapet Accenture kommer til å være en viktig partner i utformingen av hvordan medieaktørene bør handle i en mobil verden og skal presentere noen av sine anbefalinger.

Ved å gå til aktører som Bankenes Betalingssentral (BBS) og andre deler av bank- og finansnæringen, sikter de mot det de kaller en sunnere rollefordeling mellom de ulike bransjene.

- Dette er løsningen som etablerer en klarere rollefordeling. Vi vil ha en løsning der vi får vår del av inntektene, bankene får sin del av

transportinntektene, sa Morten Holst i TV 2 Interaktiv til digitoday en tid tilbake

Holst mente en slik betalingsløsning eventuelt kan brukes i andre sammenhenger også, som på digital-TV og i fastnettet,ikke bare på mobile tjenester.

Til toppen