AVTALER & KONTRAKTER

Medvind for Lenovo også i Norge

Avtaler med blant annet Telenor kan bringe inn opptil 245 millioner kroner.

Fire fornøyde menn har undertegne en av Norges største pc-avtaler noen sinne, (fv) Jamie Sletten Edward og Terje Foyn Johannessen i Telenor, og Geir Erik Lian og Anders Lersveen i Lenovo Norge.
Fire fornøyde menn har undertegne en av Norges største pc-avtaler noen sinne, (fv) Jamie Sletten Edward og Terje Foyn Johannessen i Telenor, og Geir Erik Lian og Anders Lersveen i Lenovo Norge. Bilde: Halvard Lundgård
31. mai 2010 - 12:00

Den kinesiske pc-leverandøren Lenovo, som primært satser på hjemmemarkedet og på vekstmarkeder som India, Russland og Tyrkia (se artikkelen Slutt på røde tall i Lenovo), forteller om fire store avtaler i det norske bedriftsmarkedet siden jul.

Den største er Lenovo Norges største noensinne: En femårig rammeavtale om pc-er til Telenor, som kan komme opp i 150 millioner kroner hvis den innfris helt ut.

Rammeavtalen med Telenor gjelder konsernets norske og nordiske virksomhet, med til sammen 15 000 ansatte. Avtalen åpner for leveranser til nordiske selskaper for Telenor har en eierandel på over 50 prosent.

Ifølge Anders Lersveen i Lenovo Norge kan avtalen utvides til Telenors globale virksomhet. Lersveen karakteriserer forhandlingsklimaet som «godt». Lenovo har levert pc-er til Telenor siden 2004.

Andre avtaler som Lenovo har inngått i Norge siden jul er med EDB Business Partner på 40 millioner kroner over tre år, med Lærdal Medical i Stavanger på rundt 20 millioner kroner og med Hordaland fylkeskommune på rundt 35 millioner kroner.

Lersveen sier Lenovo ikke er billigst på pris, men mener de har vunnet fram fordi de har de rimeligste totalkostnadene, når kvalitet, levetid, serviceavtale og vedlikeholdskostnader tas i betraktning. Han vil bruke Telenor-avtalen som referanse for nye salgsframstøt i Norge.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.