BEDRIFTSTEKNOLOGI

Medvind for lomme-PC

Enda en produsent hiver seg på lommedata-bølgen. Det går greit for den fargeglade Palm-konkurrenten for tiden.

6. aug. 2001 - 13:22

For ikke så lenge siden offentliggjorde Toshiba at de skal produsere en lommedata med operativsystemet PocketPC fra Microsoft.

Nå er det NEC som henger seg på vogna, skriver nyhetstjenesten Infosync. Fra før selger Compaqs iPaq i bøtter og spann, og Hewlett-Packard planlegger også nye, kraftige modeller.

NEC lomme-PC.
NEC lomme-PC.

NECs lommemaskin skal komme på markedet i Japan i høst, og skal komme i internasjonal utgave utpå våren 2002.Maskinen skal få samme prosessor som Toshibas Genio - en Intel StrongArm på 206 MHz. Den skal også ha både Compact Flash-kort og SD-kort. Den har selvfølgelig fargeskjerm, og skal være mye tynnere enn de fleste av konkurrentene.


Ifølge ferske tall fra Gartner Group økte salget av iPaq-maskiner med over 725 prosent det siste året. Nyhetstjenesten IDG spekulerer i om dette kan være grunnen til at NEC og Toshiba velger å satse i samme marked, et marked der iPaq har en dominerende posisjon med sin andel på 30,2 prosent.

PocketPC som operativsystem snuser etter hvert tidligere så dominerende Palm OS i nakken, med 40,9 prosent for PocketPC og 42,3 for PalmOS.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.