Men Nokia var ikke død

Viser frem lekkert nettbrett.

Men Nokia var ikke død
Nokia N1 er slankt, lett og lekkert. Bilde: Nokia

Nokia er spist opp av Microsoft, og merkevaren er borte - kun Lumia-navnet får leve videre, sies det.

Det er en sannhet med modifikasjoner, da Nokia nettopp annonserte et helt nytt Android-nettbrett.

Nettbrettet heter Nokia N1 og har en 7,9 tommers skjerm og en oppløsning på 2048x1536 piksler. Det vil si at det er oppsiktsvekkende likt Apples iPad mini i størrelse og utforming.

Til og med plasseringen av knappene og andre elementer minner litt om Apples minste brett, bortsett fra at N1 ikke har en hjemmeknapp under skjermen.

Ladingen skjer heller ikke via Lightning-kabel, naturligvis, men via en av de første implementasjonene av reversibel USB, altså med type C-tilkobling.

Og sånn ser den nye vendbare USB-pluggen ut

N1 er ellers meget tynn og lett, med bare 6,9 millimeter og 318 gram. Den har også en 64 bits 2,4 GHz-prosessor og 2 gigabyte med RAM.

Operativsystemet er Android 5, med et eget Nokia-grensesnitt.
Operativsystemet er Android 5, med et eget Nokia-grensesnitt. Bilde: Nokia

Det som er interessant er at N1 kjører rykende ferske Android 5.0, med et Nokia-utviklet skall, kjent som Z Launcher. Denne sorterer listen over applikasjoner og andre elementer avhengig av hvor i operativsystemet man befinner seg, og det er også mulig å skrive bokstaver rett på hovedskjermen for å sette i gang søk etter applikasjoner, kontakter eller informasjon på Google.

N1 er ikke helt lanseringsklar - brettet kommer først til Kina, og det skjer i februar. Etter den kinesiske lanseringen vil det slippes i Russland og flere europeiske land.

    Les også: