Mener åpen kildekode-debatt er religionskrig

Dansk ekspert raser mot Rambøll-rapporten som fremmer åpen kildekode som den beste løsning.

En ny dansk rapport, Estimering af omkostninger ved indførelse af Office Open XML og Open Document Format i centraladministrationen, har utløst store reaksjoner blant eksperter i Danmark.

    Les også:

Rapporten er utarbeidet fra Rambøll Management på oppdrag fra foreningen Open Source Leverandører i Danmark som mener at det offentlige kan høste store gevinster ved å gå over til det åpne dokumentformatet OpenDocument Format (ODF) og bytte ut Microsoft Office med OpenOffice.org, Besparelsen skal være 550 millioner kroner over fem år.

Nå har rapporten utløst en heftig debatt i Danmark, og danske Christian Wernberg-Tougaard mener at alt prat rundt åpen kildekode er en avsporing og preget av ideologi snarere enn rasjonell fornuft, skriver comon.dk.

Wernberg-Tougaard er rådgiver for EU-kommisjonen i spørsmål rundt åpen kildekode.

Han mener kampen mellom åpen kildekodemiljøet og Microsoft er «ubrukelig fordi det stort sett ender i et slagsmål omkring lisensomkostninger.

Regnestykket blir ikke utfyllende nok, ettersom man ikke tar med alle de andre omkostningene for å få en oversikt over de totale eierkostnadene.

Wernberg-Tougaard mener det kan være gode grunner til heller å velge tradisjonell programvare framfor åpen kildekode. Han begrunner det med blant annet manglende modenhet av produkter eller ikke nok support-tjeneste, eller i verste fall at produktet på sikt kan opphøre.

Til toppen