Menigmann støtter Napster

Kanskje på tide å revurdere saken, herr Advokat ?

Ifølge en artikkel på nyhetstjenesten NewsBytes kan Napsters fremtid se lysere ut enn tidligere antatt. En undersøkelse blant potensielle jury-medlemmer viser uante muligheter.

Hele 41,5 prosent av 1000 menn og kvinner over 18 mener at kopibeskyttet musikk som lastes ned fra Internett bør være gratis så lenge det er til privat bruk, kommer det frem av en undersøkelse utført av National Law Journal og DecisionQuest. Det er riktig nok ikke majoriteten, men i høyeste grad nok til å påvirke resten av juryen og utvilsomt også nok til å bekymre saksøkere, plateselskaper og artister.

Tallene fra undersøkelsen sier ingen ting om hvor mange som var helt imot slik piratkopiering eller hvor mange som var i tvil.

- Dette må være som søt musikk for Napster. Det er vanskelig å vinne en sak ved å endre jurymedlemmenes eksisterende holdninger, sier presidenten i DecisionQuest David Davis.

Napster er for tiden saksøkt av en rekke plateselskaper og artister, representert av Recording Industry Association of America (RIAA).
Les mer om rettssaken her:
Napster slåss videre i retten
Platebransjen går etter de små MP3-piratene
Rettssakene mot MP3 tar tid
Napster-kopi presses mot stupet
Napster tilbake i retten i oktober
AOL stopper MP3-søkemotor
Napster har rekordtall etter krav om stenging
Napster kjøper dyrebar tid
Ikke så enkelt å skru av Napster
Napster gir ikke opp
Platebransjen får kjeft av konservativ USA-senator
Napster slåss videre
Napster utestenger 230.142 nye brukere

Undersøkelsen fant ut at musikkpiratene er mye mer populære enn hackere. Hele 77 prosent av de spurte mente at disse skulle straffes hvis de tuklet med andres nettverk eller maskiner, og burde behandles som kriminelle av politiet.

Halvparten av de spurte sa også at de muligens ville ignorere dommerens instruksjon om å "gjøre det som var rett ifølge loven", hvilket kan bety at jurymedlemmer kan vise nåde mot musikkpirater uansett hva dommeren sier.

Hvis det var jeg som representerte plateselskapene i denne rettssaken ville jeg nok blitt seriøst bekymret etter å ha lest denne undersøkelsen, og revurdert sjansene mine for å klare å påføre selskapet særlig skade. Jeg ville nok også tenkt over standpunktet mitt om å komme til en enighet med dem, sier Patrick Oster, sjefsredaktør i The National Law Journal til NewsBytes.

Av de spurte hadde 54 prosent vært innkalt til rettstjeneste. Av dem igjen hadde 34 prosent utført en slik tjeneste.

Til toppen