Mer brukervennlig og mer stabil Bluetooth

En ny utgave av Bluetooth-standarden skal blant annet sørge for bedre samspill med andre trådløse teknologier.

En ny utgave av Bluetooth-standarden skal blant annet sørge for bedre samspill med andre trådløse teknologier.

Ifølge vnunet.com ble versjon 1.2 av Bluetooth-spesifikasjonen lansert under Bluetooth World Congress 2003 som arrangeres i Amsterdam denne uken.

Blant nyheter er støtte for adaptiv frekvenshopping. Dette skal ifølge vnunet.com gjøre at Bluetooth-enheter kan unngå interferens fra 802.11b-produkter som bruker det samme 2,4 GHz-frekvensbåndet.

    Les også:

Lydkvaliteten skal være forbedret ved at ekkokansellering er inkludert, noe som anses som viktig siden mange produsenter av Bluetooth-utstyr ønsker å komme inn på det lukrative markedet for digital lyd.

- For mange mennesker har prøvd Bluetooth-produkter for deretter å gi dem opp, og denne nye standarden vil være med på å endre denne oppfattelsen i markedet, sier Mike McCamon, administrerende direktør i Bluetooth SIG, til vnunet.com. Han sier samtidig at det er stor forskjellen på de Bluetooth-produktene som var på markedet for åtte til tolv måneder siden og de produktene som er på markedet i dag.

Bluetooth SIG har gitt leverandørene en "fem minutters-regel" hvor nye brukere skal kunne sette opp og bruke sine enheter innen fem minutter.

Til toppen