Mer effektivt med blankt tastatur

En supergeek skriver opptil dobbelt så fort med blankt tastatur, mener oppfinneren av «Das Keyboard».

En supergeek skriver opptil dobbelt så fort med blankt tastatur, mener oppfinneren av «Das Keyboard».

Det blanke tastaturet «Das Keyboard» er et nytt produkt fra Metadot, et Texas-firma som ellers er kjent for åpen kildekodeløsningen Metadot Portal Server.

Oppfinneren, Metadots sjefsprogrammerer og daglig leder Daniel Guermeur, har brukt sine prototyper til all sin jobbing de siste to årene.

Das Keyboard er mer enn bare et vanlig tastatur der all merking av tastene er fjernet.

Det er utviklet med tanke på den som klaprer i veg i time etter time, dag etter dag, år etter år. Hver tast skal tåle 20 millioner tastinger.

En finesse ved tastaturet er at tastene er vektet forskjellig. De som brukes av lillefingeren, for eksempel [A] og [Z], krever 35 grams kraft for å trykkes ned. De som brukes av pekefingeren, som [G] og [H], krever mer, 80 gram. Et standard tastatur har 55 gram på hver tast, uavhengig av finger.

Tastaturet virker på alle plattform, Linux, Windows og Mac. De spesielle Windows-tastene gir tilsvarende funksjoner under Linux. Det selges direkte fra Daskeyboard.com for 79,95 dollar.

Salgsargumentene for tastaturet appellerer først og fremst til forfengelighet, dernest til effektivitet. Leverandøren hevder at når tunge brukere er nødt til å lære seg utenat nøyaktig hvor de forskjellige tastene er, øker de skrivehastigheten med opptil 100 prosent.

Hovedsalgsargumentet er følgende: «Hvis du er en eliteprogrammerer som skriver avansert kode under trange tidsfrister, en som gjør det umulige mulig, eller en sølvsurfer kollegaene dine henvender seg til når de trenger IT-råd, så er dette tastaturet for deg. Burde ikke tastaturet ditt gjenspeile din status som en av de beste? De mener vi! Her er Das Keyboard, presisjonstastaturet som forteller hvem du er.»

Med andre ord: Føler du deg som en «übergeek», er dette måten å vise det på.

Fordelen for oss i Norge er at det ikke spiller noen rolle om vi kjøper den amerikanske utgaven eller en som er spesielt tilrettelagt med Æ, Ø og Å. På den andre siden hadde det vært en fordel med i hvert fall et par taster ekstra i en internasjonal versjon.

Foreløpig er det blanke tastaturet bare tilgjengelig med USB-tilkopling.

Til toppen