– Mer helse i neste Apple Watch

Kilder avslører Apples planer.

– Mer helse i neste Apple Watch
Den neste utgaven av Apple Watch vil ha enda flere sensorer og mer fokus på helse, sier kildene. Bilde: Apple

Apple Watch ble vist frem for få dager siden, men allerede nå snakkes det om neste versjon.

Reuters, som tradisjonelt har gode kontakter i bransjen, har snakket med flere kilder som har kjennskap til Apples planer.

Og disse planene innebærer visstnok mer spisset fokus på helsefunksjonaltet og applikasjoner.

Apple Watch, slik den fremstår i dag, har innebygde sensorer som måler hjerterytme, kalorier, skritt og lignende. Dataene blir overført til to sportsrelaterte applikasjoner.

Disse mulighetene er ikke spesielt mer avanserte enn konkurrerende produkter eller helsefokuserte armbånd, og forventningene blant helseeksperter har vært høyere enn som så.

Kildene til Reuters mener at Apple kommer til å utvide helsefokuset betraktelig i nye versjoner av klokken. Det innebærer nye sensorer og mer omfattende funksjonalitet.

Det sier seg selv at nye varianter av Apple Watch kommer på sikt, akkurat som tilfellet er med andre produktserier til selskapet. Det er likevel oppsiktsvekkende at informasjon om dette kommer frem såpass tidlig.

Ifølge Reuters er mange utviklere av helseapplikasjoner allerede godt i gang med å lage egne løsninger for Apple Watch. Nettstedet siterer Mike Lee, sjefen for selskapet MyFitnessPal, på at klokkens sensorer ikke er revolusjonerende, men at produktet alt i alt er bedre designet enn konkurrentene.

Analytikere har også litt blandede inntrykk av helsemulighetene til den første generasjonen Apple Watch. Danielle Levitas i IDC hadde forventet litt flere funksjoner, som søvnanalyse. Levitas reagerer også på at såpass mange målinger blir avlastet til iPhone - spesielt GPS og WiFi-tilkoblingen. Dette kan imidlertid forklares med at Apple ønsker å holde prisen på klokken lavest mulig.

Tidligere rykter pekte på mer enn ti sensorer som skulle være bygget inn i Apple Watch. Dette viste seg å ikke stemme, men kan tydeligvis fremdeles bli en realitet i fremtiden.

    Les også: