Mer krutt i DVD-krigen

Format-krigen går ett hakk videre når Hewlett-Packard nå lanserer den første brenneren basert på DVD+RW. Med denne brenneren kan platene brukes om igjen, spilles av på vanlige DVD-spillere, og ta vare på både filmer og data.

Brenneren, kalt dvd100i, skal lanseres denne uken, og vil koste rundt 5400 kroner når den kommer i butikkene i USA i september.

Dette skal være den første kommersielt tilgjengelige DVD-brenneren basert på DVD+RW-formatet, skriver CNet.

DVD+RW lar deg brenne filmer og andre data om og om igjen, lagre dem i ett filsystem, samt spille av filmene på en vanlig DVD-spiller.
DVD+RW er bare ett av flere konkurrerende formater på markedet, og dette er en av grunnene til at prisene fortsatt er kunstig høye på slike brennere, sammenlignet med for eksempel CD-brennere - som nå til dags selges for en slikk og ingenting. Formatet er utviklet i et samarbeid mellom HP, Sony og Philips, og støttes også av Dell, Thomson multimedia og Yamaha.

Platene vil koste rundt 150 kroner stykket i butikkene i USA, og både brennere og plater skal bli billigere enn de hittil har vært for DVD-RW og DVD-RAM-teknologien.

dvd100i skal svi plater med en hastighet på 2.4x, og kan lese DVD-er med 8x hastighet. Den svir CD-R med 12x hastighet og CD-RW med 10x, ifølge CNet.

Philips skal lansere sin DVD+RW-brenner om få dager.

Til toppen