BEDRIFTSTEKNOLOGI

Mer Linux for Ringenes Herre

Studioet som står bak effektene i Ringenes Herre-filmene, har kjøpt 150 nye IBM Linux-arbeidsstasjoner. Store Blå kan si "my preeessscious", mens SGI kan rive seg litt i håret.

30. mai 2002 - 09:38

Det er kanskje ikke verdens største handel - men det er ingen tvil om at det ligger endel prestisje i å levere mer enn 150 nye Linux-baserte arbeidsstasjoner til New Zealand-firmaet Weta Digital.

Det er IBM som har fått æren, og innen utgangen av året skal selskapet ha sendt av gårde hele hurven med 6580-WEA Intellistation-maskiner.

Weta Digital sto bak de omfattende og sterkt imponerende digital-effektene i Ringenes Herre-filmen som kom i fjor høst, og selskapet jobber nå med film nummer to og tre i serien. Avtalen skal være verdt rundt 600 millioner kroner, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Avtalen er enda en fjær i hatten for Linux - som har spist seg godt inn på markedet for digitale effekter, grunnet operativsystemets lave pris og store fleksibilitet. Det er kanskje ikke like gøy for SGI, som i mange år har vært ensbetydende med film- og videoeffekter på kraftige Unix-maskiner.

Weta har brukt SGI-maskiner også, men har tydeligvis kastet seg på IBMs linje, etter at Store Blå i august i fjor lanserte sin Linux Digital Studio-pakke med arbeidsstasjoner, servere og lagringsbokser.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.