Mer Windows Phone-støtte fra Ruter

Bedre reiseplanlegging.

Mer Windows Phone-støtte fra Ruter
Ny RuterReise-app skal gjøre planleggingen enda enklere. Bilde: Ruter

Det er fortsatt åpenbart at Windows Phone-plattformen henger etter når det gjelder bredden av applikasjoner, sammenlignet med konkurrentene iOS og Android, men utvalget blir stadig bedre.

I dag melder Microsoft at Windows Phone får den nyttige RuterReise-appen, som brukes for å planlegge kollektivreiser i osloområdet og på Østlandet. Man kan se etter holdeplasser, avgangstider og finne stoppesteder på kartet.

Ruter leverer fra før en app for elektroniske billetter på alle tre plattformene, og nå som reiseplanleggeren ankommer Windows Phone, er utvalget komplett.

Applikasjonen får samtidig en del forbedringer sammenlignet med tidligere versjoner. Rutene til den aktuelle transporten vises nå som linjer på kartet, og gåavstanden vises som en stiplet linje.

Det er også lagt inn støtte for søk etter adresser eller interessepunkter, hvis man ikke kjenner til det aktuelle navnet på holdeplassen.

Man kan også lagre bestemte linjer eller interessepunkter som favoritter, og tilpasse søket med å kunne velge bort uinteressante transportmidler eller bestemme ønsket byttetid og gangtid til holdeplassen.

Ruter påpeker at appen er utviklet i samarbeid med flere teknologieksperter, og publikum har selv kunnet bidra med forslag og innspill.

Interessant nok er denne nyeste versjonen av appen tilgjengelig kun til Windows Phone og Android per i dag, mens en ny iOS-versjon kommer senere.