Merkantildata åpner WAP-butikk

Finske Merkantildata-kunder vil snart kunne handle datautstyr med mobiltelefonen sin. Her i Norge må du vente litt.

Finske Merkantildata-kunder vil snart kunne handle datautstyr med mobiltelefonen sin. Her i Norge må du vente litt.

Et finsk datterselskap av Merkantildata har sammen med MeritaNordbanken innledet et rekordtidlig samarbeid som viser vei for andre. Kunder av PC Superstore Oy vil snart kunne bla i selskapets produktkatalog og handle direkte med WAP-mobiltelefonen. Prosjektet sikrer Merkantildata svært verdifull erfaring på WAP-tjenester og teknikk, noe som kan komme norske kunder og brukere til gode.

Dette er mulig fordi PC Superstore har en elektronisk handelsløsning og at MeritaNordbanken er ferdig med et system som lar butikker gjennom mobiloperatører trekke penger direkter fra kundens konto. Dette skriver det svenske bladet PC Bransjen. Kundene kan også bestille og betale på postordre.

Telenor jobber med tilsvarende muligheter her i Norge med sitt elektroniske handelssystem Bestill og Betal. Telenor Mobil skal snart ta dette systemet i bruk. Trolig bil det første norske kunder vil kunne kjøpe med mobiltelefonen sin være kinobilletter. Telenor og Filmweb skal i disse dager åpne prøveprosjektet i Bodø.

WAP, de enkle Internett-sidene på mobiltelefoner, åpner for sikker handel. Med pin-koden og telefon-idnummer er leverandørene sikker på hvilken kunde de handler med.

- WAP-butikken vil både la kunder bla i en produktkatalog og kjøpe varer. Vi tror kundene først og fremst vil kjøpe utstyr for mobil databruk. Det er ikke tilfeldig at dette dukker opp først i Finland. En tett kobling til Nokia og spredt finsk bosetning skaper muligheter, sier Espen Wollebekk, finansdirektør i Merkantildata til digi.no.

- Vi har ingen umiddelbare planer om en WAP-butikk i Norge, først skal vi se på erfaringene i Finland, sier Wollebekk.

Til toppen