Merkantildata med pakkeløsning for e-handel

Tom Adolfsen har sydd om det gamle økonomisystemet Nor 22 i til Java og står nå klar med en flunkende ny pakke for Internett-handel og ASP-drift

Etter tre år med koding er IT-giganten Merkantildata klar med to nye tilbud som snart settes i salg. Tidligere lover Merkantildata å være ferdig i vinter, men utviklingen på Internett fikk Merkantildata til å omprioritere. Les tidligere sak: Merkantildata pakker om til Java

Dermed har Tom Adolfsen fått mer fart i kappløpet om ASP-markedet,

Grunnlaget for Merkantildatas nye programpakke for Internett-handel og selskapets ASP-tilbud er Nor22, et gammelt karakterbasert økonomisystem mange trodde holdt på å dø ut. Men Nor22 er døpt om til Scenario og selger fortsatt ganske bra i Windows-versjonen.

Bedre skal det bli, for de første kundene har tatt i bruk Merkantildatas nye Java-baserte pakke for å lage Internett-butikker. Meningen er at bedrifter skal kjøre Scenario på en Intel-server og handelssystemet på en server hos en Internett-leverandør. Skrevet i Java, kan handelssløsningen kjøres på alle typer servere.

Sammen er de to pakkene en samlet løsning for Internett-handel med automatisk utveksling av data slik at kunder blant annet får bekreftelse at varer er på lager og ordrebekreftelse/faktura på epost, forteller sjef for Merkantildatas datterselskap Scenario Professional John Larsen til digi.no.

Alle analytikere er enige om at Internett-butikker må kommunisere automatisk med økonomisystemet til handelsselskapet - manuell utveksling spiser opp fortjenesten Internett-handel ellers gir.

- Til en pris på 40.000 kroner får bedrifter en komplett økonomisystem og Internett-butikk som ikke krever konsulenthjelp, lover Larsen. Programmene skal selges som hyllevare i plast.

Den første kunden har allerede tatt Java-butikksystemet i bruk og i løpet av juli kommer det i vanlig salg.

Larsen er allerede ferdig med neste skritt - en Java-versjon av økonomisystemet. Den er laget for å for bedrifter som vil bruke Scanario over Internett, en såkalt ASP-løsning. Fra en datasentral vil brukere kunne logge seg på Scenario med en vanlig Internett-klient og jobbe på vanlig måte. Dermed slipper bedriften å drifte og eie systemet selv.

- ASP-løsningen er ferdig, men vi vet ikke helt hvordan vi skal selge dette. Som mange andre vurderer vi nå om vi skal tilby Scanario selv gjennom vår driftssentral eller leie det ut til andre ASP-aktører. VI er også usikre på prisingen på denne nye muligheten, forteller Larsen til digi.no.

Larsen regner med at disse spørsmålene vil være avklart tidlig i løpet av høsten.

Til toppen