FORBRUKERTEKNOLOGI

Meta planlegger stor nedbemanning

Teknologigiganten Meta, som blant annet eier Facebook, planlegger å permittere tusenvis av ansatte denne uken, melder flere amerikanske medier.

Mark Zuckerberg og teknologigiganten Meta planlegger en stor nedbemanning denne uken, ifølge flere amerikanske medier.
Mark Zuckerberg og teknologigiganten Meta planlegger en stor nedbemanning denne uken, ifølge flere amerikanske medier. Foto: Nick Wass/AP/NTB
7. nov. 2022 - 08:40

Ifølge The Wall Street Journal , som siterer anonyme kilder tett på prosessen, kommer nedbemanningen til å påvirke «mange tusen» Meta-ansatte, og en kunngjøring er ventet allerede onsdag.

Etter fremleggingen av Metas skuffende resultat for tredje kvartal i år sa administrerende direktør Mark Zuckerberg at selskapets stab ikke vil øke innen utgangen av 2023, men snarere synke noe. Teknologigiganten hadde i utgangen av september 87.000 ansatte.

Den planlagte nedbemanningen fra Meta følger en trend blant de store teknologiselskapene i USA, som de siste ukene har varslet kutt i arbeidsstyrken og stans i ansettelser som følge av økonomisk motvind i bransjen.

Twitter, nylig kjøpt opp av Elon Musk, sparket brått rundt halvparten av sine 7500 ansatte forrige uke.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.