Michael Jackson vil ikke spilles på PC

Den første singelen som er sluppet fra Michael Jacksons nyeste verk, vil ikke la seg spille på PC-en. Plateselskapet kan ikke opplyse om platen blir likedan.

Michael Jacksons nyeste singelplate, "Rock Your World", er kopieringsbeskyttet. Det bekreftes fra Sony Music Norge, som også har merket seg at det ikke går an å spille platen på datamaskinen.

Dermed kan platekjøpere som pleier å lytte til musikk fra PC-en få seg et sjokk. Singelen som er testet, er en såkalt radiosingel, som slippes til media i PR-øyemed. Sony vet ikke om kopibeskyttelsen kommer til å finnes på de platene som skal slippes kommersielt senere i høst.
- Vi har ikke fått beskjed om at den skal piratbeskyttes. Den singelen som er ute nå er for radio, og beskyttelsen kan være spesielt for promo-materialet, sier administrerende direktør Rune Hagberg til digi.no.

Når CD-en legges i CD-ROM-spilleren, spinner den bare rundt som om plata var blank eller inneholdt ødelagte data. Det skriver nyhetstjenesten NTK.net, som også har fått rapporter om platene.

Markedssjef Ditlef Jacobsen vet heller ikke om kopisikringen når digi.no ringer, men han har hørt ryktene. Men etter en rask sjekk med "en fyr på radiopromo", kan han bekrefte at også de har hatt trøbbel med å spille singelen på PC.

- Det forundrer meg at det ikke står noe merke på plata. Vi vet ikke om dette kommer til den kommersielle versjonen, men vi har jo testet andre plater med kopisikring, som Leonard Cohen, forteller Jacobsen.

Les mer om: