Microsoft anlegger 15 søksmål mot spammere

Microsoft har anlagt 15 søksmål mot spammere som skal ha plaget selskapets kunder med to milliarder uønskede e-postmeldinger.

Tolv av søksmålene er i Microsofts hjemstat Washington. Et er anlagt i Los Angeles og to i Storbritannia. Det i Los Angeles skal angivelig rette seg mot en server styrt fra Belize. Noen av søksmålene er rettet mot anonyme innehavere av servere som har vært opphav til spam, mens andre er rettet mot navngitte mål. Erstatningskrav er ikke oppgitt.

Spamfilterleverandør Brightmail anslår andelen spam til 48 prosent av all utsendt e-post per 31 mai i år, en kraftig økning fra 22 prosent per samme data i fjor. Markedsforskningsselskapet Ferris Research mener amerikanske selskaper får 8,9 milliarder dollar i økte omkostninger som følge av uønsket e-post. Domener der det er lett for spammere å gjette seg til e-postadresser, for eksempel AOL, kan komme opp i spamandeler på 80 prosent.

    Les også:

Søksmålene innebærer at Microsoft følger opp en forpliktelse inngått med AOL Time Warner og Yahoo! i april i år om felles opptrapping av kampen mot spam.

Microsoft anslår at selskapets kunder har mottatt to milliarder uønskede e-postmeldinger som følge av spam knyttet til de 15 søksmålene. Avsenderne beskyldes for misvisende og bedragersk utfylling av emnefelt, spredning av pornografi, spredning av annonser for seksuelle tjenester, falske virusadvarsler og forfalskning av avsenderadresser.

;