Microsoft avviser at Edge får enda en «legacy»-modus

Det får holde med to renderingmotorer.

Microsoft avviser at Edge får enda en «legacy»-modus
Ny funksjonalitet som nylig har blitt oppdaget i testversjoner av Microsoft Edge, er kun ment for testing. Illustrasjon: Microsoft

Flere teknologinettsteder har de siste dagene skrevet at Microsofts Edge-nettleser, som nå er basert på Chromium, også vil ha en «Legacy Edge Mode» hvor websider kan åpnes i rendringsmotoren til den første generasjonen av Edge, EdgeHTML.

Microsoft har historisk hatt vanskelig med å gi helt slipp på gamle løsninger, noe som gjør at også den Chromium-baserte Edge inkluderer en Internet Explorer-modus. 

Les også

EdgeHTML er derimot utviklet i en tid hvor både nettleserleverandører er opptatt av å følge standardene og webutviklere mer opptatt av å tilby bred nettleserstøtte, enn det som var tilfellet under IEs storhetstid. Dermed bør ikke en overgang fra EdgeHMTL til Chromium i Edge føre til at websider og -applikasjoner slutter å fungere. 

Bare til testing

Bakgrunnen for ryktene om en «Legacy Edge Mode» i Edge skyldes trolig en mulighet i tidlige testversjoner av Chromium Edge, det vil si Canary- og Dev-utgavene, hvor det skal være mulig å aktivere et menyvalg som heter «Open site in Edge mode». 

Ansatte i Microsoft har tydeligvis fått med seg disse nyhetene. Sean Lyndersay, som leder Microsofts Edge Enterprise and Security-produktteam, avviser ikke at den nevnte funksjonaliteten finnes i de nevnte versjonene, men opplyser at den kun er det for intern testing og ikke vil komme som en funksjonalitet i offisielle utgaven,

Les også