NETTLESERE

Microsoft avviser at Edge får enda en «legacy»-modus

Det får holde med to renderingmotorer.

Ny funksjonalitet som nylig har blitt oppdaget i testversjoner av Microsoft Edge, er kun ment for testing.
Ny funksjonalitet som nylig har blitt oppdaget i testversjoner av Microsoft Edge, er kun ment for testing. Illustrasjon: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. jan. 2020 - 11:53

Flere teknologinettsteder har de siste dagene skrevet at Microsofts Edge-nettleser, som nå er basert på Chromium, også vil ha en «Legacy Edge Mode» hvor websider kan åpnes i rendringsmotoren til den første generasjonen av Edge, EdgeHTML.

Microsoft har historisk hatt vanskelig med å gi helt slipp på gamle løsninger, noe som gjør at også den Chromium-baserte Edge inkluderer en Internet Explorer-modus. 

Den nye Chromium-baserte versjonen av Microsoft Edge støtter «dark mode».
Les også

Nå er nye Edge klar for Windows og Mac OS. Vi har sjekket om du bør bytte

EdgeHTML er derimot utviklet i en tid hvor både nettleserleverandører er opptatt av å følge standardene og webutviklere mer opptatt av å tilby bred nettleserstøtte, enn det som var tilfellet under IEs storhetstid. Dermed bør ikke en overgang fra EdgeHMTL til Chromium i Edge føre til at websider og -applikasjoner slutter å fungere. 

Bare til testing

Bakgrunnen for ryktene om en «Legacy Edge Mode» i Edge skyldes trolig en mulighet i tidlige testversjoner av Chromium Edge, det vil si Canary- og Dev-utgavene, hvor det skal være mulig å aktivere et menyvalg som heter «Open site in Edge mode». 

Ansatte i Microsoft har tydeligvis fått med seg disse nyhetene. Sean Lyndersay, som leder Microsofts Edge Enterprise and Security-produktteam, avviser ikke at den nevnte funksjonaliteten finnes i de nevnte versjonene, men opplyser at den kun er det for intern testing og ikke vil komme som en funksjonalitet i offisielle utgaven,

Les også

Sam Altman går til Microsoft

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.