Oculus Rift er blant VR-brillene som kan støttes av WebVR-baserte webapplikasjoner.
Oculus Rift er blant VR-brillene som kan støttes av WebVR-baserte webapplikasjoner. (Bilde: Eirik Helland Urke, TU Media)

WebVR

Microsoft bringer virtuell virkelighet til Edge

Får støtte for WebVR.

Microsoft kunngjorde før helgen at selskapets nettleser, Edge, skal få støtte for WebVR, en teknologi for å bringe virtuell virkelighet (VR) til weben. Dette skjer drøyt to år etter at Mozilla leverte en første prototype av teknologien i en testversjon av Firefox.

Virtuell virkelighet er et satsingsområde for mange aktører, både nyetablerte og teknologigigantene. Det at teknologien også støttes av webplattformen, er slik sett en naturlig utvikling.

Bakgrunn: Firefox får VR-støtte

VR-briller

I praksis er WebVR JavaScript-basert programmeringsgrensesnitt som gir nettleseren tilgang til VR-enheter som Oculus Rift, Vive og Cardboard.

Arbeidet skjer parallelt med at det forfattes en WebVR-spesifikasjon som på sikt kan bli en offisiell W3C-standard. I tillegg til Mozilla og Microsoft, bidrar også blant annet Google og Oculus til dette arbeidet. 

WebVR-støtte i Opera og Google Chrome for øvrig også under utvikling. Det er ventet at teknologien vil bli inkludert i en offisiell Chrome-versjon innen utgangen av året. 

Les også: JavaScript er nok til å spille av 3D-lyd med nettleseren

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen