WebVR

Microsoft bringer virtuell virkelighet til Edge

Får støtte for WebVR.

Oculus Rift er blant VR-brillene som kan støttes av WebVR-baserte webapplikasjoner.
Oculus Rift er blant VR-brillene som kan støttes av WebVR-baserte webapplikasjoner. (Bilde: Eirik Helland Urke, TU Media)

Får støtte for WebVR.

Microsoft kunngjorde før helgen at selskapets nettleser, Edge, skal få støtte for WebVR, en teknologi for å bringe virtuell virkelighet (VR) til weben. Dette skjer drøyt to år etter at Mozilla leverte en første prototype av teknologien i en testversjon av Firefox.

Virtuell virkelighet er et satsingsområde for mange aktører, både nyetablerte og teknologigigantene. Det at teknologien også støttes av webplattformen, er slik sett en naturlig utvikling.

Bakgrunn: Firefox får VR-støtte

VR-briller

I praksis er WebVR JavaScript-basert programmeringsgrensesnitt som gir nettleseren tilgang til VR-enheter som Oculus Rift, Vive og Cardboard.

Arbeidet skjer parallelt med at det forfattes en WebVR-spesifikasjon som på sikt kan bli en offisiell W3C-standard. I tillegg til Mozilla og Microsoft, bidrar også blant annet Google og Oculus til dette arbeidet. 

WebVR-støtte i Opera og Google Chrome for øvrig også under utvikling. Det er ventet at teknologien vil bli inkludert i en offisiell Chrome-versjon innen utgangen av året. 

Les også: JavaScript er nok til å spille av 3D-lyd med nettleseren

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)
Til toppen