Microsoft CodePlex-nettsted offisielt åpnet

Microsoft CodePlex-nettsted offisielt åpnet

Microsoft lanserte denne uken CodePlex, et nettsted hvor utviklere kan samarbeide og utveksle kode.

Microsoft åpnet CodePlex-nettstedet allerede i midten mai, men kalte da en betautgave. Tirsdag denne uken, under Open Source Business Conference i London, foregikk den offisielle åpningen.

Foreløpig er CodePlex-nettstedet hjemmet til drøyt 30 utviklingsprosjekter som baserer seg på samarbeid mellom utviklere. Flere å disse skal ta i bruk åpen kildekode, mens andre er basert på en Shared Source-lisens.

Målet er ifølge Jon Rosenberg, direktør for Microsofts Community Source Programs, å tilby et forum for å samle utviklere fra hele verden, og å gi dem verktøy, kildekode og en avansert plattform for å designe og bygge programvare.

CodePlex-funksjonaliteten bygger på Microsofts Visual Studio 2005 Team Foundation Server og tilbyr kildekodekontroll, feilrapportering, diskusjonsfora og RSS-feeder både inn og ut av hvert prosjekt. Dette skal hjelpe medlemmene med å holde seg oppdatert på de utviklingsproblemene som er viktigst for dem.

Blant Shared Source Initiative og åpen kildekode-prosjektene som nå er tilgjengelige på CodePlex, finnes Atlas Control Toolkit, IronPython 1.01 Beta 1 og Power Toys for Visual Studio.

Til toppen