BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft delte ut PocketPC-er til Palm-brukere

Et PR-stunt skulle overbevise Palm-brukere om hvor bra Microsofts Pocket PC-system er. Noen av dem syntes utdelingen lignet mest på bestikkelser.

23. okt. 2000 - 05:16

Mer en 30 Palm-entusiaster var invitert til Microsofts hovedkvarter i Redmond, Washington, for å få demonstrert det siste av PocketPC-teknologi. Palmbrukerne var valgt ut på grunnlag av bøker de har skrevet, ting de har skrevet på nyhetsgrupper på nettet, konsulenter og folk som driver noen av de store Palm-sidene på Internett.

Med seg hjem fikk de Pocket PC-utstyr for 13.000 kroner, inkludert en Compaq iPaq H3650, en Hewlett Packard Jornada 540 og en god del ekstrautstyr, skriver ZDNet.De 30 var invitert til en konferanse som hadde som mål å gi lojale Palm-brukere et bedre bilde av plattformen, samt få tilbakemeldinger fra dem, ifølge Microsofts produktsjef for mobile dingser, Derek Brown.


Men noen av deltagerne oppfattet det mer som bestikkelser.

- Det var et billig triks for å få Palm-brukerne med på laget ved å gi dem gratisvarer, sier Rick Broida, forfatteren av boken 'How to Do Everything with Your Palm Handheld'.

Han mener utdelingen bunner i at Pocket PC-maskinene ikke selger så godt av seg selv.

Dette avvises av produktsjef Brown.

- Dette hadde ingenting med å 'konvertere' folk til Pocket PC-platformen å gjøre. Vi ville bare åpne opp kommunikajoneslinjene til et ekstremt velinformert publikum. Vi forventet oss ganske skarp kritikk, og det fikk vi da også, legger han til.

PDA-er med Pocket PC operativsystem ligger fortsatt langt under Palm-baserte i markedsandel. Tall fra august viser at palm OS styrer 85 prosent av alle lommedataer i verden.

Steve Ballmer skal ifølge ZDNet nylig ha sagt at Microsoft skal lage utgaver av skriveprogrammet Word og regneark-programmet Excel for Palm-maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.