Microsoft demonstrerte Office 2000

Den kommende oppgraderingen av den populære kontorsuiten ble demonstrert på TechEd 98 i New Orleans. En betaversjon ventes i sommer.

Oppgraderingen har tidligere vært kjent som "Office 9.0". Det var Microsofts nestleder Steve Ballmer som kunngjorde det nye offisielle navnet Office 2000. Han sa at produktet vil være markedsklar ved årsskiftet eller tidlig neste år.

To viktige nye egenskaper ved oppgraderingen skal gjelde sporing og analyse av data. Slike egenskaper skal bygges inn i klientdatabasen Access og regnearket Excel. Det er også mulig at Office 2000 vil omfatte en Desktop SQL tilpasset SQL Server 7.0 som ventes til høsten. Under alle omstendigheter varsles en svært tett integrasjon mellom Office og SQL Server, og andre BackOffice-applikasjoner. Office skal f.eks. også integreres med en OLAP-tjener (online analytical processing) - kodenavn "Plato" - som Microsoft skal markedsføre fra i høst.

Ballmer lovte videre at oppgraderingen skal gjøre bruk av HTML og XML for å gjøre det enklere og raskere å publisere Office-dokumenter på et intranett eller på Internett, og for å organisere samarbeid mellom brukere på grunnlag av web-dokumentformater.

En svært interessant egenskap er at Office 2000 skal distribueres i en og samme versjon verden over. I dag lages det til sammen 36 ulike "lokaliserte" utgaver.

I Ballmers demonstrasjon av Office 2000, viste han blant annet en Access-applikasjon som ble kjørt gjennom Internet Explorer 4.0, og som fant fram til og analyserte data lagret under SQL Server.

Til toppen