JUSS OG SAMFUNN

Microsoft får selge Word en stund til

Domstol omgjorde pålegg i patentsak om XML-teknikker.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. sep. 2009 - 10:58

Kravet fra canadiske I4I om at Microsoft midlertidig må stoppe salget av tekstbehandlingsprogrammet Word, har blitt omgjort. Ifølge News.com er det U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit som i går omgjorde pålegget.

Pålegget om midlertidig stopp i salget av Word i USA fra og med oktober ble gitt av en føderal dommer i forbindelse med patentstriden mellom Microsoft i I4I.

I4I mener Microsoft i Word 2003 og 2007 bevisst har krenket et patent som I4I fikk innvilget i 1998. Patentet er knyttet til behandling av XML-data.

- Vi er glade for resultatet og ser fram til å presentere våre argumenter om hovedspørsmålene den 23. september, sier Kevin Kutz, en talsperson for Microsoft, i en kommentar til News.com.

Allerede i mai i år bestemte en jury ved en distriktsdomstol i Texas at Microsoft skulle betale en erstatning på 200 millioner dollar til I4I for krenkelsen, men Microsoft anket. I4I saksøkte Microsoft for dette i 2007.

I4Is ledelse har uttalt at målet til selskapet ikke er å stoppe salget av Word, men at Microsoft skal fjerne koden som krenker patentet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.