Microsoft fikk miltbrann-bakterier

Microsoft er en av organisasjonene som har mottatt brev inneholdende miltbrann-sporer. De potensielt dødelige bakteriene kom fra Malaysia.

Et brev returnert til Microsofts lisenskontor i Reno, Nevada, inneholdt miltbrannsporer.

Flere store organisasjoner i USA har de siste dagene mottatt materiale som har inneholdt miltbrann-bakterier - og "Anthrax", den engelske betegnelsen på "Bacillus anthracis", er nå ett av søkeordene som plutselig har fått høy frekvens på forskjelige søketjenester.

Brevet, som også inneholdt pornografiske bilder og den originale sjekken Microsoft hadde sendt til en forhandler i Malaysia, ble analysert og funnet å inneholde bakterien. Fire av de ansatte ved lisenskontoret er testet og bekreftet smittefrie, mens to andre venter på svar på sine tester, melder AP.

Miltbrannproblemene, som det spekuleres i kan ha sammenheng med terrorangrepene på USA, startet fjerde oktober, da en tabloidredaktør i Miami hadde fått sykdommen etter å ha pustet inn bakterien.

Han døde av sykdommen, og etter det har et titalls mennesker blitt testet rundt om i USA, blant annet en sekretær i TV-kanalen NBC. Hun var medhjelper til nyhetsankeret Tom Brokaw.

Til toppen