WINDOWS 11

Microsoft fornyer velkjente apper i Windows 11

Noen får nye funksjonalitet, mens andre bare får en ansiktsløftning.

Kalkulatoren, utklippsverktøyet og appen for e-post og kalender blir pusset opp i Windows 11.
Kalkulatoren, utklippsverktøyet og appen for e-post og kalender blir pusset opp i Windows 11. Skjermbilde: Microsoft. Montasje: Digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. aug. 2021 - 14:00

Når Windows 11 kommer utpå høsten en gang, er det ikke bare det underliggende operativsystemet Microsoft har fornyet, men også mange av de medfølgende appene og verktøyene. De tre første av disse fornyede appene blir nå tilgjengelige i testutgaver av operativsystemet. 

Det dreier seg om utklippsverktøyet, kalkulatoren og appen for e-post og kalender.

Utklippsverktøyet

Det ser ut til at de største endringene gjøres i utklippsverktøyet Snipping Tool. Ifølge Microsoft dreier det seg om en helt ny app hvor funksjonaliteten fra dagens Snipping Tool og Snip & Sketch slås sammen. 

I praksis vil funksjonaliteten i dagens Snipping Tool videreføres, men med ny design og noe ny funksjonalitet. Blant annet vil tastatursnarveien Win + Shift + S, som i dag brukes av Snip & Sketch, tilordnes Snipping Tool. Verktøyet skal også få en ny side for innstillinger. 

Verktøyet vil i alle fall kunne brukes til å lage bilder av rektangulære områder på skjermen, skjermbilder med fritt format samt enkeltvinduer og hele skjermen. Bildene legges som i dag på utklippstavlen, hvor det deretter vil bli flere redigeringsmuligheter enn i dag. 

Denne PC-en støtter Windows 11 fullt ut, men hvis det ikke var tilfelle, ville PC Health Check gitt beskjed om hva som manglet.
Les også

Sjekk om PC-en din kan kjøre Windows 11

Kalkulatoren

Microsoft er tydelig forsiktige med å gjøre store endringer i et mye brukt verktøy som kalkulatoren. Den største endringer er at kalkulatoren nå har blitt skrevet om i C# og at alle kan bidra med forbedringer til den på Github.

Tilsynelatende er den eneste nyheten brukerne eventuelt vil merke, en ny temainnstilling for mørk eller lys modus, slik at dette kan velges uavhengig av temaet i operativsystemet. 

E-post og kalender

Dersom det er noe nytt i denne appen, bortsett fra avrundede hjørner og andre visuelle tilpasninger til Windows 11, inkludert valg av tema, holder Microsoft tyst om dem. Verktøyet støtter også i dag e-post- og kalendertjenester fra blant annet Microsoft, Google og Yahoo. 

Den superpoulære kinesiske videoappen Tiktok, kan blir forbudt i USA. Det er ikke særlig populært blant de 170 millioner brukerne.
Les også

Trump sier nei til Tiktok-forbud – partiet sier ja

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.