OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Microsoft gjør Teams bedre egnet til fjernarbeid og videomøter

Filtrerer vekk tastestøy og lar deg rekke opp en virtuell hånd for å be om ordet.

Damen øverst til venstre har bedt om å få ordet, noe som indikeres med en gul hånd. Nye Teams skal også automatisk filtrere bort forstyrrende bakgrunnsstøy, som for eksempel at noen taster på tastaturet.
Damen øverst til venstre har bedt om å få ordet, noe som indikeres med en gul hånd. Nye Teams skal også automatisk filtrere bort forstyrrende bakgrunnsstøy, som for eksempel at noen taster på tastaturet. Foto: Microsoft
19. mars 2020 - 15:26

Det er denne uken tre år siden samarbeidsverktøyet Microsoft Teams ble lansert, og i disse koronavirus-tider har bruken av Teams gått i taket – noe som faktisk fikk store deler av tjenesten til å gå ned her om dagen.

I et blogginnlegg skriver sjef for Microsoft 365, Jared Spataro, at rundt 50.000 av selskapets ansatte i Seattle-området nå må jobbe hjemmefra – sammen med titusenvis av andre Microsoft-ansatte verden over. 

Nå annonserer selskapet flere nye funksjoner som skal gjøre Teams enda bedre tilpasset fjernarbeid, og det faktum at mange nå må delta i videomøter som ofte har svært mange deltakere. 

Fjerner bakgrunnsstøy

Har du sittet i videomøter med mange deltakere, har du sikkert opplevd hvor forstyrrende det kan være når plutselig en av møtedeltakerne begynner å hamre i vei på tastaturet for å ta notater. 

En av nyhetene i Teams er at bakgrunnsstøy som fanges opp fra mikrofonene til de ulike møtedeltakerne automatisk skal filtreres bort, slik at du lettere kan høre hva som blir sagt.

I store møter kan det også være vanskelig å få ordet, og ofte begynner man å snakke i munnen til hverandre. Eller noen vegrer seg for å begynne å snakke, i frykt for å prate i munnen på en annen. En ny funksjon lar deg nå rekke opp en slags virtuell hånd for å signalisere at du ønsker å si noe. Det vises da et ikon formet som en hånd på videobildet ditt. 

Det er også støtte for at du kan bruke Teams selv om du ikke har internett-tilkobling, eller har dårlig forbindelse. Det betyr at du kan lese chattemeldinger og svare på dem – så vil svarene sendes så snart du er på nett igjen. Snart vil det også komme en løsning for å vise chatte-dialogbokser i et eget vindu, slik at det skal være enklere å holde følge med diskusjoner.  

En studie viser at få bedrifter benytter kunstig intelligens strategisk. Microsoft-direktør Kristine Dahl Steide mener ledere må ta grep
Les også

Få firmaer bruker KI strategisk: – Nå er mange ledere litt i limbo

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.