BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft-gründer ekspanderer til mobil

Paul Allen, en av de to gründerne i Microsoft, investerer sine penger i telekom. Allen er fra før en av de mest aktive på det amerikanske kabel-TV markedet. Nå vil Allens selskap by på mobillisenser.

Frode Eriksen
26. aug. 1998 - 16:02

USAs telemyndighet, Federal Communications Commission (FCC), skal auksjonere ut 900 lisenser knyttet til ulike geografiske områder for trådløse tjenester som mobiltelefoni, datakommunikasjon og personsøking. I alt 38 selskaper har levert inn bud på lisensene, deriblant Metricom der Paul Allen er medeier.

Ingen i Metricom har overfor Bloomberg kommentert saken. Allens interesse for nisjer innenfor telekom er velkjent og han er allerede en av de største investorene innenfor kabel-TV-bransjen. Gjennom en rekke oppkjøp er Allen blitt en av de større aktørene i bransjen.

FCCs lisens-auksjoner skaffer den amerikanske staten store inntekter. I mars i år innbrakte 1000 lisenser nesten 600 millioner dollar. Tidligere har flere lisenser kommet i retur fra overivrige kjøpere, som brukte alle pengene på å kjøpe lisensen gjennom rådyre auksjonsrunder slik at det ikke var særlig igjen til å bygge ut infrastruktur og utvikle og markedsføre tjenester for. Dette gjaldt spesielt budrundene for PCS-lisenser i 1996, som på papiret innbrakte 10,2 milliarder dollar. Etter at FCC gav flere av budgiverne noe lettere betalingsvilkår, eventuelt mulighet for å returnere lisensen, er det klart at staten ikke vil få inn med mer enn tre til fem milliarder dollar, hvorav én milliard er betalt.

Men akkurat penger skulle vel ikke være noe problem for Allen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.