Norgessjef

Microsoft har funnet ny norgessjef

Velger kvinne med bred erfaring.

Kimberly Lein-Mathisen ny administrerende direktør i Microsoft Norge.
Kimberly Lein-Mathisen ny administrerende direktør i Microsoft Norge. (Bilde: Microsoft Norge)

Velger kvinne med bred erfaring.

Microsoft Norge kunngjorde i dag at Kimberly Lein-Mathisen blir selskapets nye, administrerende direktør fra 1. september. Selskapet har jobbet med å finne en ny sjef etter at Michael Jacobs i januar i år kunngjorde at han ville forlate Microsoft Norge for å bli norgessjef for Atea. 

Bred erfaring, men lite IT

Lein-Mathisen kommer på sin side fra stillingen som CEO i Orkla Home & Personal Care. Hun har tidligere hatt senior lederstillinger ved det globale legemiddelfirmaet Eli Lilly. I tillegg har hun bakgrunn fra Procter & Gamble og var med på å starte opp det svenske programvareselskapet Appear Networks på begynnelsen av 2000-tallet. Hun er styremedlem i flere selskaper.

Lein-Mathisen har en Bachelor of Science, Industrial Engineering fra University of Illinois, samt en MBA fra Harvard Business School.

– Kimberly har svært solid erfaring med å lede både forretning og mennesker, i tillegg til endringsledelse, sier Eric Boustouller, Corporate Vice President, Microsoft Western Europe, i en pressemelding

– Jeg er svært fornøyd med den brede erfaringen hun bringer med seg fra ulike bransjer til Microsoft. I vårt arbeid for å hjelpe alle mennesker og virksomheter på planeten til å oppnå mer, er jeg overbevist om at hennes perspektiv, store engasjement for digital transformasjon og tydelige kundefokus vil bli svært verdifullt for Microsoft Norge, fortsetter Boustouller. 

– Spennende tid

Ifølge kommunikasjonsdirektør Vibeke Hansen kommer ikke Lein-Mathisen til å være tilgjengelig for intervju før etter at hun har begynt i den nye stillingen. Hun kommer dog med en uttalelse i pressemeldingen fra Microsoft Norge: 

– Jeg er veldig glad for å bli en del av Microsoft, i det som er en av de mest spennende og dynamiske tidene i selskapets historie. Det er et privilegium å bli del av det sterke teamet i Microsoft Norge, og jeg blir svært inspirert av den viktige rollen selskapet spiller i næringslivet og samfunnet forøvrig. Med digitaliseringen i full sving er jeg ivrig etter å sette i gang, sier Kimberly Lein-Mathisen.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen