Microsoft ikke redd for å bli saksøkt av IFPI

IFPI skal nå se på den nye fildeling-funksjonen i Live Messenger, men Microsoft er ikke redd for å bli saksøkt.

Microsoft ikke redd for å bli saksøkt av IFPI

IFPI skal nå se på den nye fildeling-funksjonen i Live Messenger, men Microsoft er ikke redd for å bli saksøkt.

digi.no avdekket for to uker siden at den nye versjonen av Messenger åpner en helt ny og svært enkel måte å dele file på.

Systemet gir brukere og ikke minst jobb-kollegaer en nyttig mulighet til å dele for eksempel Excel-regneark, men man kan også med et to-tre museklikk laste ned hele harddisker til sine Messenger-kontakter.

    Les også:

Microsoft har tidligere profilert seg som en forkjemper av kopibeskyttelse og lager et mye brukt system for å beskytte filer. Men i Messenger-systemet har ikke Microsoft lagt inn noen begrensninger, for eksempel en sperre mot å overføre MP3-filer.

digi.no har tatt konktat med IFPI som leder musikkbransjens kamp mot piratkopering. Marte Thorsby.

- IFPI har tidligere saksøkt en rekke programvare-leverandører fordi man ikke har forsøkt å begrense delingen av kopibeskyttet innhold. Kan det være aktuelt å saksøke Microsoft?

Thorsby forteller hun ikke er kjent med muligheten den nye versjonen av Messenger servere, men forteller at IFPI nå vil gå igjennom Live Messenger.

Helge Birkelund, portal-sjef for MSN i Norge og derunder Messenger, mener at Messenger ikke kan sammenlignes med programmer som tradisjonelle fildelingsprogrammer som Kazaa.

- Det er en prinsipp-forskjell mellom Messenger og vanlig fildelingsprogram. Messenger lar ikke brukere dele ut filer globalt, man kan bare dele filer med sine kontakter, sier Birkelund til digi.no.

- Vi har ikke lansert dette bare fordi at folk skal dele musikk. Fildelingsmuligheten i Messenger kan brukes til å dele opplevelser - enten det er musikk, bilder og andre filer.

Birkelund kjenner ikke til om Microsoft har vurdert å legge inn en sperre mot deling av MP3-filer.

- Vil ikke Live Messenger bidra til piratkopiering fordi det blir så mye enklere og sikrere å dele filer, spør digi.no.

Birkelund medgir at Live Messenger nok kan bli brukt til å dele piratkopierert musikk.

- Vi tror kopiering av musikk vil skape større oppmerksomhet rundt musikk. Dette vil igjen skape større bruk og oppmerksomhet rundt musikk, noe vi tror vil øke salget. Vi tror ikke dette vil ødelegge for vår musikkbutikk på nett (MSN Music), sier Birkelund til digi.no.

Til toppen