BEDRIFTSTEKNOLOGI

Microsoft inn på Cyanogen OS

Ikke «bloatware», lover utviklere

Cyanogen OS vil få Microsoft-applikasjoner, men lover å ikke tvinge dem på noen.
Cyanogen OS vil få Microsoft-applikasjoner, men lover å ikke tvinge dem på noen. Bilde: Cyanogen
17. apr. 2015 - 09:47

I går ettermiddag ble det kjent at Cyanogen, som utvikler Android-baserte operativsystemer for mobiler, inngår et samarbeid med Microsoft. 

Det vil si at flere Microsoft-applikasjoner skal integreres i Cyanogen-systemet, og disse kommer til å bli spesialutviklet og tilpasset til Cyanogen. Det er snakk om OneDrive, OneNote, Outlook, Office, Skype og Bing-tjenester. 

Dette er ikke ulikt avtalene Microsoft har inngått med Samsung og Dell i det siste, der deres mobilapplikasjoner også blir forhåndsinstallert på enheter fra produsentene. Dette er nok en ganske ambisiøs måte å angripe Google på, kan man innrømme.

Les også: Vi skal ta Android vekk fra Google.

Partnerskapet med Cyanogen har imidlertid vekt reaksjoner blant brukere av operativsystemet, som gjerne er avanserte brukere som er skeptiske til store selskaper.

Ingen tvang

Cyanogen ønsker imidlertid å berolige de som frykter «bloatware». Først og fremst skal Microsoft-appene kunne fjernes fullstendig (ikke bare deaktiveres), og erstattes med andre produktivitetsapplikasjoner. 

Appene vil heller ikke snikinstalleres for eksisterende brukere via en oppdatering. Det er heller snakk om en form for foreslåtte apper man ikke er tvunget til å bruke, uten at systemet for dette er helt avklart.

Les også: Nå skal Office nå enda flere.

Cyanogen selv påpeker at de ønsker å forbli nøytrale, og la brukerne sine bestemme hvilke applikasjoner de skal bruke. 

Det er foreløpig ikke kjent når Microsoft-appene kommer, bortsett fra at det er snakk om nær fremtid. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.