- Microsoft investerer i Uber

Transportselskapet passerer 50 milliarder.

- Microsoft investerer i Uber
Uber er verdt over 50 miliarder dollar, og Microsoft skal være blant investorene. Bilde: Uber

Transportselskapet Uber har lenge vært en yndling hos investorer, og mot slutten av forrige uke skal det ha hentet ytterligere med penger. De skal nå være verdsatt til over 50 milliarder dollar. 

Dermed nådde Uber dette nivået raskere enn Facebook gjorde i sin tid – det sosiale nettverket brukte nesten syv år på å nå 50 milliarder i 2011.

Verdens mest verdifulle

Og Uber havner nå tilbake på toppen av listen over de mest verdifulle oppstartene. Selskapet ble passert av kinesiske Xiaomi sist vinter, da Xiaomi passerte 45 millarder dollar i verdi.

Les mer: Dette er verdens mest verdifulle «startup»

Det som er oppsiktsvekkende er at Microsoft skal være en av investorene i denne ferskeste runden til Uber. Kildene til blant annet Wall Street Journal sier at Microsoft skal ha bidratt med rundt 100 millioner dollar. 

Man kan spekulere i hvorfor teknologigiganten ønsker å investere i Uber, og mange gjør akkurat det. Det er ikke lenge siden at Uber kjøpte deler av Microsofts Bing-tjeneste, der transportselskapet får med seg utstyr og kompetanse for å samle inn kartdata. Det er ikke umulig at Microsoft ønsker å knytte tettere kontakter med Uber ved å investere i tillegg til å selge elementer av sin virksomhet til dem.

Les også: Kjøper kartteknologi fra Microsoft

Det kan også være snakk om de massive mengdene brukerdata og annen informasjon som Uber samler inn, og som Microsoft kunne vært behjelpelige med å analysere takket være sine omfattende skytjenester og verktøy. 

Noen hevder også at investeringen kan være Microsofts måte å være ufin mot Google på. Uber forsker jo også på selvkjørende biler, noe som hittil har vært Googles domene. 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.