Microsoft inviterer til garasjen

Legger ut eksperimentelle applikasjoner.

Microsoft inviterer til garasjen
Appene finnes til mange plattformer. Her viser Stephane Morichere-Matte et spill til Xbox One. Bilde: Red Box Pictures

Microsoft har siden 2009 hatt et internprogram for sine utviklere som oppfordrer dem til å eksperimentere med applikasjoner og andre produkter som ikke nødvendigvis blir kommersielt lansert.

Nå åpner de dette prosjektet for publikum, og lar brukerne selv teste nye applikasjoner. Disse samles under en paraply som kalles Garage.

Det mest interessante med Garage er et det foretrekker ingen spesifikke plattformer, og man kan laste ned applikasjoner til Android, Android Wear og iOS i tillegg til Windows Phone, Windows 8 og Xbox One.

Noen av de mer kuriøse applikasjonene inkluderer Next Lock Screen, som fungerer med Android og gir brukerne tilgang til informasjon fra kalender, rask tilkobling til konferansesamtaler, snarveier til mest brukte applikasjoner og lignende, alt fra telefonens låseskjerm. En applikasjon som heter Journeys & Notes er et slags sosialt nettverk som skal koble sammen mennesker som har tatt den samme reiseruten mellom destinasjoner, der man kan utveksle tips og annen informasjon. Det finnes også en Android Wear-app som aktiverer Bing-søk på smartklokker ved en bevegelse av håndleddet.

Det finnes også flere spill, andre sosiale applikasjoner, et musikkprogram, og en app designet spesielt for den indiske storbyen Hyderabad der man kan si i fra om hull i veien og andre problemer i trafikken, og gi dermed beskjed til myndigheter.

Samtlige av disse apper har etter utvikling blitt testet internt i Microsoft, og selskapet vil deretter følge med på hvordan de brukes og ta i mot tilbakemeldinger. Disse tilbakemeldingene vil inkluderes i fremtidige versjoner.

Konseptet internt er også å oppfordre til innovasjon og eksperimentering, vise at det er lov å prøve og feile, slik at det legges opp til en mer åpen og innovativ kultur i Microsoft.

Samtidig skal selvsagt forbrukere tjene på det ved å få tilgang til nye applikasjoner til de fleste plattformer. Hvis noen av dem ikke blir en suksess, skal Microsoft fremdeles sette pris på kunnskapen rundt hva som fungerer og hva som ikke gjør.

Man kan lese om alle Garage-appene her.

    Les også: