Microsoft kan tenke seg å overta Sega

En overtakelse av Sega hadde gitt Xbox eksklusiv tilgang til populære videospill.

En overtakelse av Sega hadde gitt Xbox eksklusiv tilgang til populære videospill.

Wall Street Journal melder i dag at Microsoft og Electronic Arts, uavhengig av hverandre, er i ferd med å utrede en mulig overtakelse av videospillprodusenten Sega.

Sega var en gang en ledende produsent av både spillmaskiner og spill, men har siden 2001 bare laget spill. I det siste har omsetningen gått betydelig tregere enn ventet. I januar sa Segas president og administrative leder Peter Moore opp sin stilling. Han gikk over til Microsoft, der han visepresident, med ansvar for detaljomsetningen av spillkonsollet Xbox, Xbox-spill og annet programvare og utstyr til hjemmemarkedet i Europa og Japan.

Kjennere av spillmarkedet mener en overtakelse av Sega kan tilføre Microsofts spillkonsoll enerett på et viktig tilfang av nye spilltitler, noe som betraktes som spesielt viktig for å lykkes på det japanske markedet, der salget av Xbox har gått spesielt tregt.

På sin side rives Sega av en intern strid. Press fra selskapets største aksjonær CSK Corp. skal være drivkraften bak et initiativ som tar sikte på å slå selskapet sammen med Sammy Corp., et selskap som selger ”enarmede banditter” i Japan. Mange betrakter dette som at Sammy skal overta Sega, og det skal være sterk intern motstand i Sega mot å underlegges japanske pengespillinteresser. Sega-aksjen har falt ytterligere etter at planen ble kjent.

Electronic Arts ser også på Sega som et viktig innfallsport til bedre vekst på det japanske markedet.

Verken Microsoft eller Electronic Arts har villet kommentere saken.

Det internasjonale markedet for video- og dataspill er verdt 25 milliarder dollar. I tillegg til Sega, Electronic Arts og Microsoft, er Nintendo, Sony og Take-Two Interactive store aktører.

Til toppen